Sarayın avukatı da müdahil oldu… Annenin isyanı… Konu türban meselesi değil

Yayın tarihi: 7 Ocak 2020 Salı 7:43 am - Güncelleme: 7 Ocak 2020 Salı 3:35 pm

Beşiktaş’ta türbanlı bir kadına tokat attığı için yargılanan Berrak Karaoğlu’nun davasına Erdoğan’ın dosyalarını takip eden avukat Mustafa Doğan İnal da müşteki olarak vekalet sundu.

Uzun yıllardır psikolojik tedavi gören Berrak Karaoğlu, psikolojik tedavi gördüğü raporlarla sabit olmasına rağmen Beşiktaş’ta türbanlı bir kadına tokat attığı için tutuklandı. Karaoğlu’nun “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” ve “basit yaralama” suçundan 4 yıl hapis cezasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasına Erdoğan’ın dosyalarını takip eden avukat Mustafa Doğan İnal, 15 Temmuz Darbe Davaları Platformu Başkanı Mehmet Alagöz dosyaya müşteki vekili olarak vekâlet sundular.

Cumhuriyet’ten Seyhan avşar’ın haberine göre, Mahkeme Karaoğlu’nun cezai ehliyetinin olup olmadığının öğrenilmesi için Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar verdi. Karaoğlu’nu ise tahliye etmedi. Berrak Karaoğlu’nun annesi kızının 2013 yılından beri rahatsız olduğunu belirterek “Konu türban davası değil. Dava başladığı zaman şunu anladım ki bu normal bir dava değil. Davada bir hukuk cinayeti işlendi” dedi.

ERDOĞAN’IN AVUKATLARI DEVREYE GİRDİ

12 Kasım 2019!da yaşanan olayın ardından tutuklanan Karaoğlu hakkında açılan davaya Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan başkan yardımcısı olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) avukatı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı katılma talebinde bulundu. KADEM dışındaki katılma talepleri kabul edildi. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dosyalarını takıp eden avukat Mustafa Doğan İnal, 15 temmuz darbe davaları platformu başkanı Mehmet Alagöz dosyaya müştekı vekili olarak vekâlet sundu.

Duruşmada Karaoğlu’nun akıl sağlığına ilişkin Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden gelen 25 Aralık 2019 tarihli sağlık raporu okundu.

Raporda, Karaoğlu’nun değişik tarihlerde 5 kez yatarak tedavisinin yapıldığı, bipolar ve şizoaffektif bozukluk tanısına varıldığı, eylemlerinin hukuki anlam ve sonuçlarını algilayamadığı ve cezai sorumluluğunun olmadığı aktarıldı.

Rapora rağmen müşteki Avukatları Karaoğlu’na bir de Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmasını istedi. Bu talebi kabul eden mahkeme Karaoğlu’nun tutukluluk haline devam kararı verdi.

‘SURATLARINDA NEFRET, ÖFKE’

Kızının tahliye edilmemesinin bir hukuk cinayeti olduğunu belirten Birsen Karaoğlu, davanın görüldüğü gün şikâyetçiye geçmiş olsun dileklerini ve üzüntülerini ilettiklerini anlattı. Karaoğlu “Konu türban davası değil. Benim kızım 2013 senesinden beri hasta. Dava başladığı zaman şunu anladım ki bu normal bir dava değil. 40’a yakın avukat ordusu ve bizi aşağılayan insanlar ordusu… Suratlarındaki nefret, öfke. Ben duruşmaya zorla girebildim. Oradaki avukatlar, sanki her biri doktormuş gibi Berrak ifade verirken garip garip yorumlar yaptılar. Duruşma sırasında kızım tir tir titriyordu. Gördüğü tedavi, aldığı ilaçlar, bulunduğu ortam onu daha da hasta hale getirdi. Bir anne olarak kendimi çok üzgün ve çaresiz hissediyorum” dedi.