Tüp bebek merkezi skandalında yeni detay! Taşıyıcı anneleri kütüphaneden seçmişler

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2022 Perşembe 12:06 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2022 Perşembe 12:06 pm

Etiler’deki tüp bebek merkezinde yaşanan skandalın yeni detayları ortaya çıktı. Merkez çalışanlarının taşıyıcı anneleri kütüphaneden seçtiği belirlendi.

İstanbul Etiler’deki bir tüp bebek merkezinde yaşandığı iddia edilen skandal ortalığı karıştırdı. İddiaya göre merkezde, özellikle Ümraniye çevresinde kimsesiz veya maddi durumu kötü olan kız çocuklarına taşıyıcı annelik için yumurta büyütme tedavisi uygulandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Sağlık İletişim Merkezi’ne gelen “Ümraniye çevresinde maddi durumu olmayan kızlara yumurta büyütme ilacı temin ediliyor. Bu ilacı kızlara evlerinde 11-12 gün kullandırarak yumurtalıklarını büyüttürüyorlar. KKTC ve Gürcistan’daki tüp bebek merkezleriyle anlaşmalı yerleri var. Kızların tüm masraflarını karşılayıp bu iki ülkeye gönderiyorlar.” ihbarının ardından inceleme başlatılan merkezin çalışanlarının taşıyıcı anneleri kütüphaneden seçtiği belirlendi.

“BODRUM’DA BEŞ YILDIZLI OTEL TEKLİFİNDE BULUNDU”

Takvim’in haberindeki iddiaya göre, tüp bebek merkezi, taşıyıcı anneleri kütüphanelerden seçti. Konuyla ilgili mağdur olanlar konuşma yaptı. O açıklamalardan bazıları şu şekilde:
“Üniversitenin kütüphanesinden ders çalışıyordum. Kampüsten yüzüne aşina olduğum birisi yanıma geldi. Paraya ihtiyacım olduğunu biliyordu. Önce taşıyıcı annelik teklifinde bulundu. Ardından Bodrum’da 5 yıldızlı bir otelde tatil teklif etti. ‘Hayır’ dedim ama başka bir arkadaşım kabul etti.”

“KABUL EDEBİLİRDİM AMA KORKTUM”

“İstanbul’da bir üniversitede yüzde 70 burslu okuyordum. Kredi kartıma fazla yüklendiğim bir aydı. Arkadaş ortamımda bu durumu anlattım. Sadece birkaç saat sonra derslerine yardımcı olduğum bir kız yanıma geldi. ‘9 ay içinde ciddi para kazanmak ister misin’ dedi. Durumu anlattı. Kabul edebilirdim ama korktum.”

“EĞER OKUMAK İSTERSEN 5 BİN EURO HESABINDA”

“Yeni mezun oldum yurt dışına gitmek istiyordum. Mezuniyet töreninde tanıştığım biri ‘Gürcistan’da okumak ister misin’ dedi. Hayır istemiyorum dedim. Ardından da ‘Eğer okumak istersen, 5 bin euro hemen hesabında’ dedi. Kabul ettim. Para gelince de durumu anlattılar. Üzerinden uzun zaman geçse de hala şoktayım. Bu kirli işin içinde kim varsa en ağır şekilde cezalandırılsın.”

Tüp bebek merkezinde skandal! Kız çocuklarını taşıyıcı anne olarak kullanıyorlar