Tunus Cumhurbaşkanı, 5 üst düzey yetkiliyi ve başbakanlıktaki 16 ismi görevden aldı

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2021 Çarşamba 1:41 am - Güncelleme: 28 Temmuz 2021 Çarşamba 1:45 am

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said kararıyla, üst düzey devlet yetkililerinin görevden alındığı öğrenildi. Buna göre, 5 üst düzey yetkili ile Başbakanlıkta görevli 16 kişinin görevine son verildi.

Tunus’ta Devlete ait Er-Raid bülteninde, Cumhurbaşkanı Said’in geçen pazardan bu yana devam eden devlet yetkililerinin görevden alınmasına ilişkin yeni kararlarına yer verildi. Buna göre kararlar kapsamında Başbakanlık Divan Müdürü El-Muiz Lediniallah el-Mukaddem, Hükümet Genel Sekreteri Velid ez-Zehebi, Başbakan danışmanları Reşad bin Ramadan, Seşim et-Teysevi ve Müfdi el-Mesedi, Devrim ve Terör Operasyonları Şehitleri ve Gazileri Heyeti Başkanı Abdurrezzak el-Keylani görevlerinden azledildi. Ayrıca Başbakan Meşişi’nin 8 danışmanı ile aynı divanda çalışan 8 görevlinin de işlerine son verildi.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Başbakan Hişam el-Meşişi’yi görevden aldığını ve meclisin yetkilerini 30 gün boyunca dondurduğunu açıklamıştı. Meclis’te en büyük parti konumunda bulunan İslamcı Nahda Hareketi ise bu kararı ‘darbe’ olarak nitelendirmiş ve tepki göstermişti.

 

TBMM Başkanı Şentop’tan Tunus açıklaması: Güçlendirilmiş parlementer sistem önerisini somutlaştırın

 

Tunus’ta bir aylık sokağa çıkma yasağı ilan edildi