Tunceli’de FEDAŞ işçileri çatıya çıktı! ‘Talepleri karşılayın’

Yayın tarihi: 20 Ekim 2023 Cuma 3:53 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2023 Cuma 3:54 pm

Tunceli’de bir enerji şirketinde taleplerinin karşılanmaması sebebiyle yaklaşık iki ay önce iş bırakan bırakan çalışanlar, bu sefer de işten çıkarılan arkadaşları için firmanın çatısına çıkarak eylem yaptı.

Tunceli’de bulunan bir enerji şirketinde 100 işçi, düşük ücret ve güvencesiz çalışma koşullarına maruz kaldıklarını öne sürerek iş bırakma eylemi başlatan işçilerden 32’si bir süre sonra çıkarıldı. İddiaya göre, işten çıkarılanların tekrar işe alınması ve taleplerinin karşılanması için grevlerine devam eden işçilere, sadece 26 işçinin geri alınacağı söylendi.

İşçiler, diğer işçilerin de işe alınması ve taleplerin karşılanması için enerji şirketinin hizmet binasının çatısına çıktı. Bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Polis bina çevresini güvenlik şeridiyle çevirirken, itfaiye ekipleri kurumun bahçesine atlama brandası kurdu. Yapılan ikna çalışmalarında işçiler, eğer talepleri karşılanmazsa çatıdan inmeyeceklerini ve herhangi bir müdahale durumunda da kendilerini atacaklarını söyledi.

Ekiplerin ikna çabaları sürüyor. (DHA)

Tunceli’nin ardından Bingöl’de de eylem yasağı!