Tunceli’de çıkan yangına müdahale etmek isteyenlere polis engeli!

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2021 Pazar 11:50 am - Güncelleme: 16 Ağustos 2022 Salı 10:46 am

Tunceli’nin Hozat ilçesinde çıkan ve 3 gündür devam eden yangına yurttaşlar müdahale etmek istedi. Polis engeliyle karşılaşan yurttaşlar, “Bu benim görevim” diyerek tepki gösterdi. Tunceli Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’da yangını söndürme çalışmalarına katılan isimler arasındaydı.

Tunceli’nin Hozat ilçesinde çıkan yangına müdahale etmek amacıyla birçok yurttaş bir araya geldi. Hozat Belediyesi’nin çağrısı üzerine yola çıkan aralarında Dersim Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, DEDEF Başkanı Ali Haydar Ben, CHP’li vekiller Polat Şaroğlu, Adnan Arslan, Hüseyin Yıldız, Nihat Yeşil ve Abdurrahman Tutdere, Çiğli Belediye başkanı Utku Gümrükçü, Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün de olduğu gruba polis barikat kurarak izin vermedi.

Polis, yurttaşların bölgeye girmesine ‘özel güvenlik bölgesi’ olduğu  gerekçesiyle izin vermedi.

Polisler tarafından araçları durdurulan ve bölgeye gidilmesi izin verilmeyen Fatih Mehmet Maçoğlu,,”Biz isterdik ki oraya müdahale edilseydi o yangın durdurulsaydı. Üç gün sonra biz buraya geliyoruz.  Biz de oradaki kamu çalışanları arkadaşlarımıza destek vereceğiz. Biz de kamu çalışanıyız” dedi.

yangin-sondurmeye-gitmek-isteyenlere-izin-verilmiyor-905027-1.

KOMÜNİST BAŞKAN HOZAT’TAKİ YANGIN İÇİN UYARDI: ÖNÜNÜ ALAMAYIZ

TELE1 Hafta Sonu Ana Haber’e konuk olan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, yaşananları anlattı. Maçoğlu, “Orada hala yangın olduğu haberini alıyoruz çünkü bizi oraya sokmuyorlar. En son belediyemizin itfaiye araçları bölgeye gitti. Hala yangın olduğu ve dumanların yükseldiği söylendi. Yangın bölgede yayılıyor. Alan çok kuru ve ağaçların olduğu bir yer. Eğer yangın yayla bölgesine doğru çıkarsa önünü alamayacağımız şekilde yayılacak. Çünkü bölgeye araçlar giremiyor. Eğer kontrol altına almazsak zorlanacağız. Biz gittiğimizde şöyle bir şey bekliyorduk, Hozat belediyesi bizi oraya müdahale edeceğimizi düşünürken şehirlerde üç kilometre dışarıda bizi orada tutup saatlerce güneşin altında beklettiler. Talimatla ‘bölgeye sokmayın’ dediler. Herkesin buna canı gönülden katkı sunması ve desteklemesi ve dayanışma kültürünün oluşması gerekiyor, yoksa bütün yaban yaşamımızı kaybedeceğiz, biz kaybedeceğiz.” dedi.