Tuncay Özkan: AK Partili bürokratlar gizlice CHP’ye geliyor

Yayın tarihi: 19 Kasım 2021 Cuma 3:27 pm - Güncelleme: 19 Kasım 2021 Cuma 3:27 pm

CHP’li Tuncay Özkan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara çağrısının ardından kendilerine yolsuzluk dosyaları ulaştırıldığını söyledi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan Konya’nın yerel televizyon kanalı Kanal42’de yayınlanan Sümen Altı programında gazetecilerin sorunlarını yanıtladı. Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara hukuksuz işlere imza atmamaları yönünde yaptığı çağrının ardından birçok bürokratın kendilerine ulaştığını ifade etti.

“GELEN YOLSUZLUK DOSYASI ÇOK”

Özkan, programda şunları söyledi: “Bize yolsuzluk dosyası getiren arkadaşlar var. Gelip bizden yardım isteyen arkadaş var. Hepsinin söylediği ortak şey şu: Aman bizim size geldiğimizi duymasınlar. Gelen yolsuzluk dosyası çok. Çok önemli mevkilerdeki insanlar genel başkanımızın çağrısından sonra imza atmadılar, atmıyorlar. Şimdi burada söylerim de yazık olur zavallılara. Genel başkanımızın çağrısından sonra ‘Ben bunu imzalamadım. Çünkü sahtekarlık var, namussuzluk var. Ben Çevre Bakanlığı’ndayım. Çünkü para var, yolsuzluk var, rüşvet var. Bana getirdiler ben imzalamadım. O yüzden beni şimdi müşavir olarak atıyorlar, benim yerime şu kişi imzalayacak’ diyenler var. Bunların hepsi bizde. Biz, bu insanları tanıyoruz.”

Kılıçdaroğlu’ndan bürokratlara: Bu size son çağrı, sıyrılamazsınız

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bürokratlara yeni çağrı

“AK PARTİLİ BÜROKRATLAR BİZE GELİYOR”

Türkiye’yi geleceğe hazırlayacaklarını belirten Özkan, “Tank Palet fabrikasında söyledik. Kim haklı çıktı? Biz, haklı çıktık. AK Partili bürokratlar bize geliyor. Tarif etsem de anlaşılır ama yazık olur. Korumak lazım. Genel başkanımızın çağrısından sonra imza atmıyorlar. O yüzden Recep Tayyip Erdoğan çıktı ve dedi ki, ‘Bu suçtur. Yapamazsınız. Benim bürokratlarım.’ Senin değil, devletin bürokratları. İmza, hukuksuzsa atılmaz” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’na suç işliyor diyen Erdoğan da 20 yıl önce bürokratlara çağrı yapmış

Kılıçdaroğlu’nun çağrısı sonrası bürokraside AKP’den kaçış başladı