Tunç Soyer’den Tarım ve Orman Bakanlığı’na tepki: Önce işlerine baksınlar

Yayın tarihi: 20 Haziran 2022 Pazartesi 5:18 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2022 Pazartesi 5:18 pm

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sıkıntılarını anlatan çiftçileri yalanlamasını eleştirdi. Soyer, “Bakanlık, tarım sektöründe geçinemediğini söyleyen üreticinin yalan söylediği iddiasında bulunmak yerine işini yapmaya çalışmalı. Çünkü insanlar üretmekten vazgeçtiler. Önce işlerine baksınlar” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) yönetim kurulu üyeleri ve başkanlarıyla Tarihi Havagazı Fabrikası’nda bir araya geldi. Soyer yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ödemiş’te katıldığı çiftçi buluşmasında sıkıntılarını dile getiren kadın çiftçileri yalanlayan Tarım ve Orman Bakanlığı hakkında değerlendirmede bulundu.

“BAKANLIK GEÇİNEMEDİĞİNİ SÖYLEYEN İŞÇİYİ YALANCI ÇIKARTMA GAYRETİNİ BIRAKIP İŞİNİ YAPSIN”

Soyer, “Kadınlarımızı yalancı yerine koyan, sanki bu acıları hiç yaşamıyorlarmış, bu sıkıntılar hiç yokmuş, tarımda her şey güllük gülistanlıkmış gibi açıklama yapan Tarım Bakanlığı’nı gördük. İnsan hakikaten çok üzülüyor ve çok utanıyoruz. Bakanlık, tarım sektöründe geçinemediğini söyleyen üreticiyi yalancı çıkartma gayretini bir tarafa koyup işini yapmaya çalışmalı. Çünkü insanlar üretmekten vazgeçtiler. Eğer bu topraklarda biz mercimeği, samanı, gübreyi ithal eder duruma gelmişsek o bakanlığın yapmadığı bir şeyler var. Önce işlerine baksınlar” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu: Çiftçiyi desteklemeyen ülke batar