Tunç Soyer’den camilerde Çav Bella çalınmasına sert tepki

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2020 Perşembe 11:57 am - Güncelleme: 21 Mayıs 2020 Perşembe 2:51 pm

İzmir’deki çeşitli camilerde Çav Bella çalınmasına ilişkin açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, olayın bir provokasyon olduğunu söyledi. Soyer,  “Güzel İzmir’in adını bu olayla yan yana getirip politika malzemesi yapanları da kınıyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dün birçok ilçedeki camiden Çav Bella çalınmasına tepki gösterdi. Sorumluların en kısa sürede yakalanacağına inandığını belirten Soyer, ” Güzel İzmir’in adını bu olayla yan yana getirip politika malzemesi yapanları da kınıyorum” dedi.

İzmir’deki camilerden Çav Bella çalınmasını övenlere de soruşturma başlatıldı

Soyer’in açıklaması şöyle oldu:

“Mübarek Ramazan ayının sonunda milletçe Bayram’a hazırlanırken İzmir’de dün bazı camilerin minarelerinden şarkı çalınması benimle birlikte tüm İzmirlileri üzmüştür. En fazla birlik beraberlik içinde olmamız gereken günlerde, halkımızı birbirine düşürmeye, kutuplaştırmaya çalışanların bu kadar alçakça provokasyona tevessül etmeleri niyetlerini açıkça ortaya koyuyor. Hedefleri halkımızın dirliği, birliğini bozmaktır. Bu oyuna gelmeyelim.

Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı camilerin bazılarının ses sistemine girerek bu eylemi gerçekleştirenleri devletin yetkilileri, emniyet güçlerinin en kısa sürede yakalayarak yüce Türk Adaleti önüne çıkacağına inanıyor, İzmirliler adına bekliyoruz. Asla kabul etmeyeceğimiz bu provokasyonu gerçekleştirenleri lanetliyor, güzel İzmir’in adını bu olayla yan yana getirip politika malzemesi yapanları da kınıyorum.”