Tunç Soyer’den Bahçeli’ye yanıt: Bugüne kadar çok Dağ’lar aştık

Yayın tarihi: 24 Ocak 2024 Çarşamba 11:39 am - Güncelleme: 24 Ocak 2024 Çarşamba 11:39 am

İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “İzmir’de Dağ’ın sıcaklığı Tunç’u eritip savuracaktır” sözlerine yanıt verdi. Söyler, “Evvelallah bugüne kadar çok Dağ’lar aştık, bundan sonra da hepsini aşarız” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Hamza Dağ’a İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e gönderme yaparak destek verdi. Bahçeli, “İzmir’de Dağ’ın sıcaklığı Tunç’u eritip savuracaktır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de ziyaret ettiği İzmir Akdeniz Bianeli öncesinde Anka Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı. Bahçeli’nin ‘İzmir’de Dağ’ın sıcaklığı Tunç’u eritip savuracaktır’ ifadelerini değerlendiren Soyer, şunları söyledi:

“Vallahi ben de basından duydum. Aslında asla kişisel polemik yapmadım bugüne kadar hiç kimseyle, yine yapmam ama bu nezaket ölçüsünde yapılmış edebi bir atışma gibi gözüküyor. Bunu aşık atıştırmasına döndürmeden sadece şunu söyleyeyim; biz devletin zırhlılarından çok, halkın tunçtan kalkanına güveniriz ve o kalkanı hiçbir ateş eritemez, onu biliyorum. Bir de evvelallah bugüne kadar çok Dağ’lar aştık, bundan sonra da hepsini aşarız.”

Bahçeli dün ve bugün! İsveç için ‘Böyle bir acizliğe nasıl göz yumacağız’ diyordu

Kaynak: TELE1