Tunç Soyer sözünü tuttu: İzmir’de ‘Halk Taşıt’ uygulaması başladı

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2019 Cuma 10:11 pm - Güncelleme: 3 Mayıs 2019 Cuma 10:11 pm

Tunç Soyer’in başlattığı uygulama ile İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte toplu ulaşım ücretlerini günün iki saatinde yarı yarıya indirdi. Buna göre İzmirliler 06.00 – 07.00 ve 19.00 – 20.00 saatleri arasında yarı yarıya indirimli olarak toplu taşıma araçlarından faydalanabilecek.

İzmir’de indirimli ulaşım uygulamasının ilk gününde otobüs şoförleriyle buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer projenin adının, ‘Halk Taşıt’ olduğunu bildirdi.

Halk Taşıt uygulamasının tüm İzmirlilere hayırlı olmasını dileyen Başkan Soyer: “İzmir’in kahrını çeken, her sokağına, caddesine giren, kentin nabzını anket şirketlerinden bile çok daha iyi tutan siz şoförlerimizle bir arada olmaktan çok mutlu oldum. İşiniz zor biliyorum. Ama aklınızdan çıkarmayın ki, sizler aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni temsil ediyorsunuz. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum, kazasız, belâsız görevler diliyorum” diye konuştu. Ardından da vatandaşlarla sohbet ederek bir yolculuk gerçekleştirdi.

İZMİR’DE İNDİRİMLİ ULAŞIM ÜCRETİ NE KADAR?

“Halk Taşıt” uygulaması ile sabah 06.00-07.00, akşam 19.00-20.00 saatleri arasında. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tüm toplu ulaşım araçları yolcularını yüzde 50 indirimli tarifeden taşıyor. Otobüs, metro, tramvay, banliyö ve deniz ulaşımında geçerli olan uygulama, “Artı Para” ve “Gittiğin Kadar Öde” gibi sistemleri de kapsıyor. “90 Dakika Aktarma Sistemi” de geçerliliğini koruyor.

İndirim uygulanan saatlerde standart tarife kapsamında 3 TL olan tam biniş ücreti 1,50 TL, öğrenci ve 60 Yaş Kartı sahiplerinin 1,80 TL’den yararlandığı indirimli tarife 0,90 TL olarak uygulanıyor. Öğretmenler ise 2,50 TL yerine indirimli saatlerde 1,25 TL ödüyor. Proje ekonomik açıdan dar gelirli kesimlerin ve öğrencilerin bütçesine katkıda bulunmanın yanı sıra, toplu ulaşımın kullanılmasını özendirmek açısından da büyük önem taşıyor.