Tunç Soyer, kongre sürecinde tavrının ne olacağını açıkladı

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2019 Pazartesi 6:54 pm - Güncelleme: 29 Temmuz 2019 Pazartesi 6:55 pm

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı radyo programında önemli açıklamalar yaptı. CHP’de Eylül’de başlaması planlanan kongre sürecinde tavrının ne olacağı sorulan Soyer, “Biz mümkün olduğunca ötekileştirmeden uzak olacağız, geniş kitleleri kucaklayıcı yol izleyeceğiz.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Can Radyo’da kongre süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

CHP’de Eylül’de başlaması planlanan kongre sürecinde tavrının ne olacağı sorulan Soyer, “Biz mümkün olduğunca ötekileştirmeden uzak olacağız, geniş kitleleri kucaklayıcı yol izleyeceğiz. Bütün bunları söyleyen biri olarak ‘Ahmet mi olsun, Mehmet mi olsun’ asla bu tuzağa düşmeyeceğiz. Kim olursa sevgiyle saygıyla sahip çıkacağız. Siyasi ayrışmaların içinde asla olmayacağız” diye cevap verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer Can radyoda Birol Soylu’nun hazırlayıp sunduğu 10. Köy programında parti içi önemli mesajlar verdi.

Önceki kongrelerde yaşanan tartışmaların ve bölünmelerin hatırlatılıp, önümüzdeki kongre sürecinde tavrının ne olacağı sorulan Soyer, “31 Mart’tan itibaren Türkiye’de siyaset değişti. Adalet Yürüyüşü’yle başlayan bir dönüşüm var.

O günden beri yaşanan değişim için 31 Mart kırılma süreciydi. Yeni bir dip dalgası oldu. Vatandaşın aşağıdan yukarıya dizayn ettiği yeni dönem… Yeni dönemin özü vatandaş ötekileştirme istemiyor kucaklaşmak istiyor. Bizi birleştiren sebepleri gün ışığına çıkartmamız lazım.

Bütün sıkıntılar ekonomik, siyasi krizler biz kol kola verirsek daha az tahribatla atlatılır. Biz ötekileştirmenin tuzağına düşersek krizler bize zarar verir. Bizim kucaklayıcı olmamız, ötekileştirmeden vazgeçmemiz gerek. Birbirimizi sevgiyle saygıyla kabul etmemiz lazım.

Farklı düşünceler zenginlik unsurudur. Biz mümkün olduğunca ötekileştirmeden uzak olacağız, geniş kitleleri kucaklayıcı yol izleyeceğiz. Bütün bunları söyleyen biri olarak ‘Ahmet mi olsun Mehmet mi olsun’ asla bu tuzağa düşmeyeceğiz. Hepsi bizim kardeşimiz. Kim olursa sevgiyle saygıyla sahip çıkacağız.

Biz sadece CHP’de değiliz. İttifakın parçasıyız. İttifakın içinde beraber büyüdük. İttifak hep gündemde olacak. Biz o ittifakları büyüteceğiz. İşimiz aslında çok kolay. Yeter ki gönül kapınızı açın.

Siyasi ayrışmaların içinde asla olmayacağız. Siyaset hayatı dönüştürme sanatıdır. Siyaset sığlıkta boğuşmak, çamurda debelenmek değildir. Hayatı dönüştürmek için yapılan denge sanatıdır” diye yanıtladı.