Tüm yurtta 19 Mayıs coşkusu

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2022 Perşembe 8:18 am - Güncelleme: 19 Mayıs 2022 Perşembe 1:53 pm

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. Ankara’da kutlamaların ilk adresi bu yıl da Anıtkabir oldu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 81 ilde kutlanıyor. İstanbul’da Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenlendi. Törende, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu anıta çelenk koydu. Törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı. Törenin ardından İmamoğlu ve siyasi partilerin temsilcileri de anıta çelenk bıraktı.

ANKARA’DA ADRES ANITKABİR

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve beraberindeki heyet de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’deki törene katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir’de düzenlenen törene katılmadı.

Bakan Kasapoğlu başkanlığındaki heyet, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldi. Kasapoğlu’nun, mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu. Buradaki törenin ardından Bakan Kasapoğlu, Misak-ı Milli Kulesi’ndeki Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Bakan Kasapoğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalarken şu ifadeleri kullandı: “İlk meşaleyi yaktığınız 19 Mayıs tarihinin gençlerimizle birlikte coşku ve heyecanla kutluyoruz. 1 asır önce hürriyetimiz için mücadele verdiğiniz topraklarda biz de cumhuriyetimiz ve istikbalimiz için çalışıyoruz. Cumhuriyetin geleceğini yine gençlerle inşa ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin evlatları sadece ülkemizin değil, bütün insanlığın ümididir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ferdi olmanın onuruyla sizi ve kahraman silah arkadaşlarınızı rahmetle anıyorum.”

İSTANBUL | TAKSİM CUMHURİYET ANITI’NDA TÖREN

İstanbul’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çelengi Cumhuriyet Anıtı önüne konuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Resmi törenin ardından parti ve STK temsilcileri Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koydu. Tören nedeniyle Taksim Meydanı’nda ve tören alanında geniş güvenlik önlemi alındı.

GENÇLER ADINA İŞSİZLİĞİN SONA ERDİĞİ BİR ÜLKE DİLİYORUM’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu “Atatürk’ü Anma gençlik ve Spor bayramımız kutlu olsun. Taksim Meydanı’ndayız. Şehrimizin siyasi partileri, kamu kurumlarıyla birlikte bir arada bayramımızın ilk adımını attık ve çelenk sunumunu Atamızın önünde hep beraber gerçekleştirdik” dedi.

İmamoğlu buradaki açıklamasında “Ben, o anlamda, her 19 Mayıs’ta, kendimi bu güzel kentin milyonlarca gencine daha sorumlu bir Belediye Başkanı olduğunu hisseden bir kutlama anını yaşıyorum ve hissediyorum. Gençliğin sorunlarının azaldığı, eğitimin en üst seviyede, en kaliteli şekilde olduğu, gençlerin, ‘Çalıştığımda olur; liyakatim var ise, çalışırsam, ortaya azmimi koyarsam başarabilirim’ diyebildiği, hayallerini bu ülkede kurabildiği, işsizliğin azalıp genç işsizliğinin neredeyse yüzde 30’lara tırmandığı bir ortamda genç işsizliğinin sona erdiği bir ülkeyi gençler adına da diliyorum. Umarım en kısa zamanda bu güzellikleri gençlerimize armağan ederiz. Bayramımız kutlu olsun.”

SAMSUN’DA 19 MAYIS YAĞMUR ALTINDA  KUTLANDI

Fotoğraf: Samsun Haber

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıldönümü kutlamaları, Samsun’da yağmur altında Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. Atatürk Parkı’nda düzenlenen törende Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çelengini İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu Atatürk Anıtı’na sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Tören, dün geceden beri etkili olan sağanak altında gerçekleşti.

İZMİR’DE DE COŞKUYLA KUTLANDI

Günün ilk töreni Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün çelenk koyması ile başlarken ardından resmi tören düzenlendi. Düzenlenen kutlamalara İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in yanısıra, Garnizon Komutanı Ayhan Yaman, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Özcan Purçu, Atila Sertel, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Murat Eskici, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentürk, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MERSİN’DE 1919 GENÇ ZEYBEK OYNADI

Mersin’de kutlamalar Cumhuriyet Alanı’nda düzenlendi. Mersin’in Erdemli ilçesinde, ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda 1919 genç ‘zeybek’ oynadı.

Anıtkabir’de 19 Mayıs töreni! Erdoğan bu yıl da katılmadı