Tüm sorumluluk bana ait dedi! İstanbul depremi için zaman ve şiddet tahmini…

Yayın tarihi: 3 Ekim 2019 Perşembe 3:47 pm - Güncelleme: 4 Ekim 2019 Cuma 12:09 am

‘Deprem Kahini’ Frank Hoogerbeets gibi araştırmalar yapan Tayvanlı deprem tahmincisi Lin, Tüm sorumluluğu kabul ediyorum diyerek elindeki verileri paylaştı. Kendisine ait @dysonlin1 isimli twitter hesabından yaptığı paylaşımda çok yakın zamanda İstanbul’da 6-7 arası bir deprem olacağını iddia etti.

Kendisini deprem tahmincisi olarak tanıtan @dysonlin1 isimli hesabın sahibi  ‘Çok önemli: Depremi tahmin ediyorum. Sorumluluk benim. Tüm deprem tahminlerimin sorumluluğunu alıyorum.’ açıklamasını yaptıktan sonra yine kendi hesabından ” 2019-10-03 19:08 UTC + 8 İstanbul, Türkiye İstasyon Deprem Tahmini: (1) Mor: 10 gün içinde, İstanbul civarında, Türkiye, M6 + ~ M7 + ” ifadelerini kullandı.

Ditrianum tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şunlar denildi:

“Bir yanlış anlaşılma var gibi görünüyor. @Ditrianumtr’da söylenenin aksine, İstanbul’da 10 gün içinde bir deprem olacağını söylemedik. Bu tahminde bulunmadık.

Açıkçası: İstanbul’da bir ofis açmadık ve oraya bir sensör kurmadık. Bilgilerimizi Türkçe olarak paylaşan, Türkiye’de biri olan Ditrianum Turk’ün bir girişimi. Teknoloji Tayvan’daki @ dysonlin1’den geliyor. Tahminleri onunla paylaşmıyoruz.”

5,8’i bilmişti! ‘Deprem Kahini’nden’ yeni İstanbul tahmini…

FRANK HOOGERBEET’S DEPREM YERİNİ TAHMİN EDEMEYİZ DEMİŞTİ

Hoogerbeets ilk defa Türkçe gönderi olarak paylaşımda bulunmuştu. ‘Deprem Kahini’ ” Lütfen deprem yerlerini tahmin edebileceğimiz izlenimini edinmeyin. Yapamayız! Genel olarak gezegene uygulanan kritik zaman dilimlerini izole etme çabasıyla belirli gezegen geometrisine odaklanıyoruz, böylece deprem eğilimli bir bölgedeyseniz yüksek alarmda kalabilirsiniz.” ifadelerini kullanmıştı.

Bu paylaşımın ardından bir Türkçe paylaşımda daha bulundu ve rahatlatan açıklamayı yaptı.