Tülay Hatimoğulları’ndan ‘siyasette normalleşme’ tepkisi

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2024 Salı 1:33 pm - Güncelleme: 21 Mayıs 2024 Salı 2:00 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları partisinin grup toplantısında, “Normalleşme dediğiniz Kürtsüz bir normalleşmedir. Devrimcilerin, sosyalistlerin, aydınların, demokratların kadınların biat etmeyenlerin olmadığı yani aslında toplumun tamamının olmadığı bir normalleşmeden, AKP’nin normunu kendisinin yarattığı bir normalleşmeden bahsediyor” ifadelerini kullandı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesinin ardından vurgu yaptığı ‘siyasette normalleşme’ vurgusuna tepki gösteren Hatimoğulları şunları söyledi:

“Normalleşme dediğiniz Kürtsüz bir normalleşmedir. Devrimcilerin, sosyalistlerin, aydınların, demokratların kadınların biat etmeyenlerin olmadığı yani aslında toplumun tamamının olmadığı bir normalleşmeden, AKP’nin normunu kendisinin yarattığı bir normalleşmeden bahsediyor. Bu normalleşme değil anormalliktir. Bu anormalliği Türkiye’nin önüne normalleşme gibi sunmaya kalkmayın, Kobani kumpas davasında aldığınız karar bunun en açık göstergelerinden birisidir. Bu normalleşme değildir. Bu düpedüz bir darbedir. Toplumu ayrıştıran, kutuplaştıran ve şiddetin alasını ören bu toplumda, şiddeti bitirmemekte ısrar eden, barış taleplerini duymayan, şiddet konusunda ısrarcı olanların normalidir, bu sizin normaliniz. Bizim ise asla normalimiz olmayacak bunlar.”

DEMİRTAŞ UZUN SÜRE ALKIŞLANDI

Bu arada Hatimoğulları, Kobani Davası’nda ceza verilen siyasetçileri 42 yıl hapis cezası verilen Selahattin Demirtaş, DEM Parti grup toplantısında uzun süre alkışlandı.

DEM Parti’den ceza sonrası Demirtaş’a ziyaret!

Kaynak: TELE1