Tükenmişliğin özeti: AKP hükümeti törenle patates-soğan dağıtıyor

Yayın tarihi: 14 Nisan 2021 Çarşamba 3:14 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2021 Çarşamba 3:55 pm

Esnafın can çekiştiği, işsizliğin zirve yaptığı, emeklilerin geçinemediği, müzisyenlerin ekonomik sıkıntılar nedeniyle canına kıydığı Türkiye’de AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray’a 52 milyonluk Mercedes alırken, yurttaşlara da patates ve soğanı reva gördü. 81 ilde dağıtımı başlayan patateslerin İstanbul’da valilik tarafından törenle karşılanması ise şaşkınlık yarattı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla çiftçinin elinde kalan patates ve soğanları ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için 81 ile göndermeye başladı.

Yurttaşlara dağıtılacak 10 kilo kuru soğan ile 20 kilo patatesin fiyatı 1 liradan toplamda 30 lira ederken, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde Kaymakam Coşkun Doğan, vatandaşa patates çuvalı verirken fotoğraf çektirdi, İstanbul’da Vali Yardımcısı törenle patates karşıladı. Ülkenin geldiği noktanın özeti olan kareler sosyal medyada tepki topladı.

‘Millete soğan patates, saraya 52 milyon liralık Mercedes’

İSTANBUL VALİ YARDIMCISI PATATES VE SOĞANLARI İL SINIRINDA TÖRENLE KARŞILADI

Nevşehir ve Niğde’den yüklenen patates ve soğanları taşıyan 10 TIR’dan 4’ü İstanbul’a ulaştı. İstanbul Valiliği de kentin girişi olan Tuzla’da karşılama töreni düzenledi. İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, karşılama töreninde yaptığı konuşmada, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla patates ve soğan üreticimize destek olmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı TMO tarafından alımı yapılan ürünler ihtiyaç sahibi ailelerimize ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Bu kapsamda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından İstanbul’da belirlenen 164 bin aileye yardım yapılması planlandı” dedi.

Sosyal medyadan patates-soğan dağıtımına gelen tepkilerden bazıları şöyle: