TÜİK’in verilerini sarsan ENAG’a ‘6 lira’ için denetim başlatıldı!

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2022 Pazar 2:47 pm - Güncelleme: 28 Ağustos 2022 Pazar 2:47 pm

Türkiye İstatistik Kurumu’nun enflasyon verilerini yalanlayan Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) ‘6 lira’ için için vergi denetimi başlatıldı.  

Bağımsız ekonomistlerden oluşan ENAG’a 6 liralık gelirini beyan etmediği iddiasıyla vergi denetimi başlattıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı denetimi ENAG Başkanı Veysel Ulusoy, Twitter hesabından şöyle duyurdu:

“6 lira gelirinizi beyan etmemişsiniz diyerek telefon emriyle şahsımıza (ENAG) vergi denetimi başlatan maliye bakanına benzer başarılı bir adımı siz adalet bakanından bekliyor bu halk.

Yolsuzluk yoksa herkese bulaşır!”

TÜİK, ENAG’ın 7 aylık enflasyonunu yıllık olarak açıkladı

TÜİK, ULUSOY’A DAVA AÇMIŞTI

TÜİK, Ulusoy hakkında “kuruma karşı haksız ve ağır saldırıda bulunulduğu, verilerin açıklanmasının kurumun güvenilirliğine zarar verme amacı taşıdığı” iddiası ile dava açmıştı.

TÜİK’in sunduğu dilekçede, “kuruma karşı haksız ve ağır saldırıda bulunulduğu, verilerin açıklanmasının kurumun güvenilirliğine zarar verme amacı taşıdığı ve uluslararası yatırımcılar nezdinde yanlış algı oluşmasına neden olunduğu” iddiası savunuluyordu.

Ulusoy, 18 Mayıs’ta TÜİK’in ihtiyati tedbir kararı aldırma talebinin reddedildiğini duyurmuştu. Ulusoy Twitter’dan yaptığı açıklamada “TÜİK’in ihtiyati tedbir kararı aldırılma talebi tüm mahkemelerce reddedildi” ifadelerini kullanmıştı.

ENAG Başkanı Veysel Ulusoy’dan Erdoğan’a: Halkın yıllarını çaldınız mandacı sizsiniz