TÜİK’in işsizlik oyunu! Pandemiye rağmen azaldı

Yayın tarihi: 10 Mart 2021 Çarşamba 10:06 am - Güncelleme: 10 Mart 2021 Çarşamba 11:56 am

TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre bin kişi azalarak 3 milyon 861 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,4 puanlık azalış ile yüzde 12,2 seviyesinde gerçekleşti. TÜİK enflasyonu şubat ayında yüzde 0,91 olarak ölçerken İYİ Partili Ümit Dikbayır gerçek enflasyon rakamlarını yüzde 4.9 olarak açıklamıştı.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) önümüzdeki ay açıklamaya başlayacağını duyurduğu revize işsizlik verilerini bugüne çekti.

TÜİK daha önce AB ülkelerinin tanım ve standartlarına uyum kapsamında iş gücü istatistiklerinde revizyon gerçekleştireceğini, yeni veri setinin üçer aylık hareketli ortalamalar yerine aylık tahminlere ilişkin sonuçlar içereceğini açıklamanın 12 Nisan’da başlayacağını açıklamıştı.

TÜİK’ten yapılan açıklamada “Yürütülen revizyon çalışması öngörülen tarihten önce tamamlanmış olup erteleme ihtiyacı ortadan kalkmıştır. Bu sebeple, 10 Mart 2021 tarihinde Kasım-Aralık-Ocak aylarını kapsayan Aralık 2020 dönemi yerine, 2021 Ocak ayı verileri yayımlanacaktır” denildi.

 

DİKBAYIR’IN ENFLASYONU: YÜZDE 4,9!

İYİ Partili Ümit Dikbayır ve eşi Nigar Dikbayır, market ve pazarda enflasyonu ölçtüler. Şubatta fiyatların yüzde 0.91 değil yüzde 4.9 arttığını gördüler.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayı enflasyonunu yüzde 0.91 olarak açıkladı. Mutfaklarda ise yangın var. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, eşi Nigar Dikbayır ile birlikte market ve pazarda enflasyonu bir kez daha ölçtü. Dikbayır ve eşinin her ay düzenli olarak yaptığı alışverişte “milletin enflasyonu” yüzde 4.9 çıktı.

İktidarın rakamları değil… İşte ‘milletin enflasyonu’