TÜİK Nebati’ye uydu! ENAG ile makas iyice açıldı

Yayın tarihi: 5 Aralık 2022 Pazartesi 10:00 am - Güncelleme: 5 Aralık 2022 Pazartesi 1:35 pm

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin tek haneye düşüreceklerini söylediği enflasyonu TÜİK, yüzde 84,39 olarak açıkladı. Bağımsız ekonomistlerden oluşan ENAG ise yüzde 170,70 açıkladı. Böylelikle TÜİK ile ENAG arasında makas iyice açıldı.

AKP iktidarının politikaları asgari ücretliyi açlık sınırının altında yaşamaya mahkum etti. İktidarın ekonomi politikaları da enflasyon canavarını dizginleyemiyor. Verileri tartışmalı hale gelen TÜİK’in açıkladığı enflasyon verileri ile ENAG’ın verileri arasındaki uçurum bu ay daha da açıldı.

Bağımsız ekonomistlerden oluşan ENAG, Kasım ayı enflasyonu yüzde 170,70 olarak açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) ise yüzde 84,39 açıkladı.

NEBATİ’NİN ENFLASYONLA MÜCADELEDİ DEVAM EDİYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir açılışta enflasyon hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Nebati, enflasyonun sebep olduğu sorunların tümünün farkında olduklarını iddia ederek, “Enflasyonla mücadelemizi tek haneli rakamlara düşürene kadar mücadelemiz devam edecek, bunda kesin kararlıyız. İlgili tüm kurumlarla yoğun koordinasyonumuzu sürdürüyor, enflasyonda kalıcı düşüşü sağlamak için adımlar atmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

KASIM AYININ ZAM ŞAMPİYONU BELLİ OLDU

TÜİK’in aylık olarak fiyatı en çok zamlanan ürünleri paylaştı. TÜİK’e göre tereyağın fiyatı yüzde 17,58 artış ile Kasım’da zam şampiyonu oldu. Tereyağın ardından ise taze süt ve peynir geldi. Taze süt yüzde 15,71 zamlanırken peynir de yüzde 15.05 zamlandı.