TÜİK, danışma kurullarını lağvetti

Yayın tarihi: 10 Mart 2021 Çarşamba 4:14 pm - Güncelleme: 10 Mart 2021 Çarşamba 4:41 pm

Türkiye İstatistik Kurumu’nun önceki başkan Ahmet Kürşad Dosdoğru döneminde kurulan danışma kurullarını lağvettiği belirtildi. Söz konusu kurullar, verilerde şeffaflık ve iyileştirme amacıyla kurulmuştu.

TÜİK’te vekaleten başkanlık görevini yürüten Ahmet Kürşad Dosdoğru döneminde verilerde şeffaflık ve iyileştirme amacıyla danışma kurulu kurma kararı almıştı. TÜİK, ekonomist ve uzmanlardan oluşan danışma kurullarını lağvettiği duyuruldu.

Konuyla ilgili Bloomberg HT’ye konuşan üç kaynak üyelere bilgi verildiğini ve kurulların lağvedildiğini söyledi. Kaynaklardan biri yapılan açıklamada, 2022 için kurulların yeniden aktif hale getirilmesi konusunun değerlendirileceği bilgisinin verildiğini aktardı.

İşgücü Piyasası Danışma Kurulu’na ilişkin duyuruda söz konusu planlama şu sözlerle ifade edilmişti: “Uluslararası norm ve standartlar çerçevesinde hesaplanmakta olan işgücü piyasasına ilişkin göstergelerin, ülke koşullarını en iyi yansıtacak şekilde ele alınması ve geliştirilmesinin yanı sıra veri derleme, işleme, yayımlama ve iletişim süreçlerine de Danışma Kurulu’nun önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir. Bu çerçevede başta GSYH olmak üzere ihtiyaç duyulan diğer konularda da Danışma Kurullarının oluşturulması planlanmaktadır.”

TÜİK iş gücü piyasasına ilişkin danışma kurulu oluşturdu

NE OLMUŞTU?

TÜİK yönetiminde son yıllarda üst üste birçok görev değişimi yaşandı. Şubat ayında Cahit Şirin görevden alınarak yerine vekaleten Ahmet Kürşat Dosdoğru getirilmişti. Mart’ın başında ise bu kez Sait Erdal Dinçer TÜİK başkanı olarak atandı.

Barış Soydan yazdı: TÜİK’in yapacağı değişiklikler ne anlama geliyor?