TÜGVA’dan alındı İBB’ye devredildi! Polis desteği ile tahliyeye direndiler

Yayın tarihi: 6 Ekim 2021 Çarşamba 7:36 am - Güncelleme: 30 Haziran 2022 Perşembe 9:31 am

Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu TÜGVA tarafından kullanılan Büyükada iskelesinin üst katı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) geçti. TÜGVA çalışanları ise mahkeme kararına rağmen polis desteği ile tahliyeye karşı çıktı. TELE1 Adalar İskelesinin önüne giderek yaşananları ekrana taşıdı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Burası halkın olana kadar buradayız” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu TÜGVA tarafından kullanılan Büyükada iskelesinin üst katı mahkeme kararıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) devredildi. Bugün İBB’ye bağlı zabıta birlikleri binanın tahliyesi için Büyükada iskelesine gitti. Zabıta ekiplerini engelleyen TÜGVA çalışanları durumu polise bildirdi.

Mahkeme kararına rağmen polis tahliyeyi gerçekleştirmek isteyen zabıta ekiplerine engel oldu. Polisle zabıta ekipleri arasında küçük çaplı arbede yaşandı.

Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu TÜGVA, giysi kumbaralarına da el attı

“DEVLETİN DEĞİL, TÜGVA’NIN POLİSİ”

CHP İstanbul İl Başkan’ı Canan Kaftancıoğlu Büyükada İskelesi’nden yaptığı açıklamada, Büyükada İlçe Başkanı’nın yaralandığını belirterek, “Bizler her zaman hakkın hukukun yanındayız. Çekim yapan kim varsa bırakın çeksinler. Daha çok izlenir. İstanbul’un 39 ilçesi var 38 ilçesi başkanı burada ev sahibi ev başkanımız burada hakkı korurken devletin polisleri böyle bir şey yapmaz TÜGVA’nın polisleri tarafından darp edildi” dedi.

Kaftancıoğlu yaptığı açıklamada AKP yönetimindeki İBB zamanında binanın TÜGVA’ya kiralandığını söyleyerek, “Ekrem İmamoğlu, artık adama kişiye kişilere hizmet işi bitti demişti. O günden bugüne İstanbul’un kayaklarını 3-5 kişiye değil 16 milyon İstanbulluya sunmak için çaba gösteriyoruz. İstanbulluların olan Ada iskelesi 2005’te İBB’ye devredilmiş. 2018 yılında üst kısmı TÜGVA’ya 10 yıllığına 2 bin 500 liraya kiralanmış. Bu fiyata kimse ev bulamıyor” ifadelerini kullandı.

3. KİŞİLERE DEVREDİLMİŞ”

Kaftancıoğlu şu açıklamaları yaptı, “İBB burayı incelediğinde buranın TÜGVA tarafından başka kurumlara devrettiğini tespit etti. İBB protokolde uygun olmayan işleri yaptıkları için tebligat göndermiş. Gereği yerine getirilmemiş. İBB yargıya başvurmuş. Açılan davada tahliye emri TÜGVA tarafından açılan karşı davada durduruldu. Ancak tekrar açılan davada yürütme durdurma kararı  iptal edilmiş. Adalar Kaymakamı 2 defa tarih vermiş. Bahanelerle tarihleri değiştirmişler. Devletin kamu görevlileri, polisi halka hizmet etmek için vardır. Ben devletin polisi demeyi ayıp sayarım. O yüzden TÜGVA’nın polisi içerideki birkaç kişiyi koruyor. 16 milyon İstanbulluya hizmet etmek isteyen bir İBB yönetimi var. Bir yargı kararı var. bu kararı uygulamak isteyen arkadaşlarımız TÜGVA’nın polisleri tarafından darp edildi. Arsızlar İstanbulluların malına çökmüşler. İçeride çıkmayanlar, telefona çıkmayan kamu görevlileri size sesleniyorum burası halkın olana kadar buradayız. Sonra diğer çöktükleri yerleri de ellerinden alacağız.”

 

TELE1’e konuşan CHP İl Disiplin Kurulu Sekreteri Avukat Fırat Duran Polisin müdahalesinde yaralandığını söyleyerek, “4 zabıta yaralandı. Adalar İlçe Başkanı Ercan Akpolat yaralandı. Şu an hastanede tomografi çektiriyor. İBB buranın sözleşmeye aykırı şekilde işletildiğini tespit ederek buranın tahliye edilmesi gerektiğini TÜGVA’ya bildirdi. TÜGVA yürütmeyi durdurma kararı almaya çalıştı ancak İstanbul Bölge İdare Mahkemesi bu talebi reddetti. İBB’nin burayı TÜGVA’dan alıp halka açmak istemesi tamamen hukuka uygun bir taleptir” ifadelerini kullandı.

‘POLİS YETKİSİNİ AŞARAK TAHLİYE İŞLEMİNİ ENGELLEDİ’
Yaşananları anlatan CHP Adalar İlçe Başkanı Ercan Akpolat, şunları söyledi:

Büyükada İskelesi’nin üst katı hukuki süreç sonunda yeniden İBB’ye geçti. Adalar’ın tarihinde özel bir yere sahip bir yer burası… Bilal Erdoğan’ın yüksek istişare kurulu üyesi olduğu TÜGVA’nın kullanımındaydı. Hukuki süreç sonunda İBB’ye geçti. İBB, bakım onarım çalışmasını yaptıktan sonra Adalar halkının kullanımına açacaktı. Bakım onarım yapmak için içerideki eşyaları çıkarılıyordu.
İBB zabıtası eşyaları taşırken polis geldi. Görevini, yetkisini aşarak tahliye işlemini engelledi. Görüntülerde eşyaların çıkarılmasını engelleyen kişiler sivil polis.

TÜGVA tarafından kullanılan Büyükada iskelesinin üst katı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) geçti.