TÜGVA çocuklara takke taktırıp tekbirle yürüttü

Yayın tarihi: 7 Eylül 2022 Çarşamba 6:20 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2022 Çarşamba 7:08 pm

TÜGVA, Diyarbakır’da düzenlediği bir etkinlikte çocukları takke ve tekbirlerle yürüttü. TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu ‘Yaz Okulu Projesi’ kapsamında ülke genelinde 120 bin öğrencinin, Diyarbakır’da ise 5 bin öğrencinin eğitimlere katıldığını belirtti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında yer aldığı ve Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Diyarbakır’da “Yaz Okulu Projesi Kapanış Programı” kapsamında yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüşte takke takılan küçük yaştaki çocuklar tekbirler eşliğinde yürütüldü.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Dağkapı Meydanı’ndan, Fatihpaşa Camisi’nde kadar süren yürüyüşe, TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, eğitmenler ve ortaokul öğrencileri katıldı. Yürüyüşün ardından Fatihpaşa Camisi’nde namaz kılındı.

Eminoğlu, AA muhabirine, Türkiye genelinde düzenledikleri Yaz Okulu Projesi kapsamında 120 bin öğrencinin, Diyarbakır’da 5 bin öğrencinin eğitimlere katıldığını açıkladı.

Amaçlarının çocukların milli manevi değerlerine, vatanına, milletine, bayrağına bağlı nesiller olarak yetişmesi olduğunu aktaran Eminoğlu, bunun için çalıştıklarını savundu.

Eminoğlu, önümüzdeki yıl daha ciddi katılımlarla yaz okullarına devam edeceklerini aktardı.

Erdoğan TÜGVA’yı ikna edemedi

TÜGVA, İBB’ye açtığı davayı kaybetti

TÜGVA sızıntıları… Tutukluya 10.5 yıl, firariye 6 yıl hapis istendi