TÜGVA binasına saldırıyla bağlantılı 1 kişi daha yakalandı

Yayın tarihi: 27 Nisan 2022 Çarşamba 9:18 am - Güncelleme: 27 Nisan 2022 Çarşamba 9:18 am

İstanbul Gaziosmanpaşa’daki Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) binası önüne el yapımı patlayıcı bırakan terörist yakalandı. Terörist ile irtibatlı bir kişi bugün gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, TÜGVA binasına yapılan saldırıya ilişkin irtibatlı bir kişinin yakalandığını bildirdi. Emniyet’ten yapılan açıklamada terör örgütü Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin (HBDH) Gaziosmanpaşa’daki TÜGVA temsilciliğine yönelik zaman ayarlı bomba eylemini gerçekleştiren şüpheli B.Y’nin de dün gözaltına alındığını hatırlatıldı.

Şüphelinin kullandığı değerlendirilen 3’ü Tuzla olmak üzere, Beykoz ve Küçükçekmece’deki toplam 5 adreste yapılan aramalarda B.Y’nin eylemden sonra giydiği kıyafetler ve dijital malzemelerine el konulduğu belirtilen açıklamada, eylemi gerçekleştiren şüpheli şahısla irtibatlı olan K.Ç. isimli bir kişinin daha yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün Twitter’dan yaptığı açıklamada, “21 Nisan günü saat 05.46’da, İstanbul Gaziosmanpaşa TÜGVA Temsilciliği binası önüne el yapımı patlayıcı bırakan terörist B.Y, İstanbul polisinin başarılı operasyonu ile yakalandı. Polis teşkilatımıza ve emniyet istihbarat birimlerimize tebrikler.” ifadelerini kullanmıştı.

 

TÜGVA’nın bulunduğu binaya bombalı saldırı