Tuğçe Kazaz Atatürk’ün ardından İsmet İnönü’yü hedef aldı

Yayın tarihi: 23 Haziran 2022 Perşembe 6:52 pm - Güncelleme: 23 Haziran 2022 Perşembe 6:52 pm

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan eski manken Tuğçe Kazaz bu kez de İsmet İnönü’yü hedef aldı. Kazaz, “İsmet İnönü Adalar’ı almaktan korktu” dedi.

Eski manken Tuğçe Kazaz, Tvnet ekranlarında yayımlanan Sert Sorular isimli programa konuk oldu.  Tuğçe Kazaz “Sınırların tekrar çizilmesi gerektiğine inanıyorum. Gerekirse adalara girilmeli. Yunan Adaları bugün silahlandırdı. Adalar zaten Lozan Anlaşması’nın sonunda yazılmış olan bir maddeyle Türkiye’nin söz hakkı gizli tutulmalıdır maddesiyle bize geldi. İngiltere de Almanya da bize vermek istedi. Her nedense İsmet İnönü, her nedenseyi tırnak içerisinde söylüyorum Adalar’ı almaktan korktu” dedi.

KAZAZ ATATÜRK İLE İLGİLİ HANGİ SÖZLERİ KULLANDI?

Tuğçe Kazaz 2020’de YouTube kanalında çektiği bir videoda Cumhuriyet’in kurucu değerlerine ve Atatürk ilkelerine hakaret içeren ifadeler kullandı. Videosuna, “Kemalizm ile arasına mesafe koyamayan Allah ile arasına mesafe koyar” notu düşen Kazaz, Mustafa Kemal Atatürk için “Adam esti gürledi, ondan sonra adam şöyle, adam böyle, adam seçilmiş, neredeyse ilahlaştırma sürecine gidecek bir hale dönüştürüldü” gibi skandal ifadeler kullandı.

Cumhuriyet’le birlikte Osmanlı’dan kalan mirasın ortadan kaldırıldığını savunan Kazaz, “Bunun da tam aksi getirildi ve yayıldı. Yani ahlak mı vardı ahlaksızlık getirildi, din mi vardı dinsizlik getirildi, inanç mı vardı inançsızlık getirildi. Olan bu. Ondan sonra Kemalistler doğru. Bugün dokunabilir misin Atatürk’e? Dokunamazsın adamın kutsalı” demişti.

 

Tuğçe Kazaz ile Ezgi Mola arasında ‘şeriat’ tartışması