Tüccar Kerem Kınık ‘merhamet elçisi’ oldu

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2023 Salı 9:24 am - Güncelleme: 1 Ağustos 2023 Salı 9:45 am

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depolardaki çadırları satmasıyla gündem olan Kızılay eski başkanı Kerem Kınık’a, Kızılay Yönetim Kurulu tarafından ‘İyilik ve Merhamet Elçisi’ unvanı verildi.

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından depolarda bulunan çadırları depremzedelere vermesi gerekirken satan, imza attığı skandalın ardından istifa etmek zorunda kalan eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a, Kızılay tarafından yeni bir unvan verildi.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Yönetim Kurulu toplantısında, Kızılay’ı holdingleştirip huzur hakkı aldığı için eleştirilen ve 12 Mayıs tarihinde istifa etmek zorunda kalan Kerem Kınık ile ilgili bir teklif görüşüldü. Toplantıda, “Gönüllülük esasına göre çalışmak üzere, Kerem Kınık’a ‘İyilik ve Merhamet Elçisi’ sıfatı verilerek yürüteceği ulusal ve uluslararası faaliyetler kapsamında oluşacak tüm masrafların ilgili yapı bütçelerinden karşılanmasına” maddesi kabul edildi.

Kızılay’da en az 57 yöneticiye makam aracı dağıtılmış!

REKLAMINI DA KIZILAY YAPACAK

Ayrıca toplantıda “İyilik ve Merhamet Elçisi sıfatının kazandırılması akabinde gerekli iletişim ve tanıtım çalışmalarının Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü’nce yapılmasına” karar verildi. Böylelikle iletişim ve tanıtım çalışmaları da yine Kızılay personeli tarafından yapılıp Kızılay bütçesinden karşılanacak.

Bu kararlar neticesinde Kerem Kınık ulusal ve uluslararası toplantılarda Kızılay’ı ‘İyilik ve Merhamet Elçisi’ sıfatı ile temsil edecek.

İstifa etti ama Kerem Kınık Kızılay’ın 11 şirketinde hala başkan

ERDOĞAN’IN ARKADAŞINA DA BU UNVAN VERİLMİŞTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkadaşı olduğu bilinen 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç’a da Kızılay’ın “İyilik Elçisi” unvanı verdiği biliniyor. Kızılay’dan uzun süre ücret alan Turunç’a bu unvanla birlikte Kızılay makam aracı da vermişti.

4 MAKAM ARACINA SAHİPTİ

Ayrıca Kızılay bütçesinden yaptığı harcamalarla gündem düşmeyen Kerem Kınık’ın Kızılay Başkanı olduğu dönemde dört makam aracı olduğu ortaya çıkmıştı. Bu araçlardan ikisi lüks araç ve biri de VIP minibüs. Kınık’ın istifa etmesine rağmen bazı araçları kuruma geri iade etmediği de iddia ediliyordu.

Çadır satan Kızılay’ın Başkanı Kerem Kınık hakkındaki tweetleri engelletti