TTK Başkanı’ndan sonra Abdurrahman Dilipak da FETÖ’cüler için af istedi

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2020 Cuma 1:42 pm - Güncelleme: 17 Temmuz 2020 Cuma 1:44 pm

Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış’ın ardından gerici Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak da 15 Temmuz darbe girişimine katılan FETÖ’cülere af istedi. Dilipak, “Kimse affetmek zorunda değil. Ama Affetmek erdemdir. Allah affedenleri sever.” paylaşımında bulundu.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış, 15 Temmuz’da darbeye karışanların affedilmesini istemiş ve “Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor. Neticede bu bir sosyal yaradır” ifadelerini kullanarak büyük tepki toplamıştı.

Erdoğan’ın, Ensar Vakfı’ndan atadığı TTK Başkanı: FETÖ’cüleri topluma kazandırmalıyız

YARAMIŞ’IN ARDINDAN ŞİMDİ DE DİLİPAK

Yaramış’ın ardından bir skandal çıkış da Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak’tan geldi.Sosyal medya hesabından gazeteci Nedim Şener’in darbecilerin salınmasına yönelik taleplere gösterdiği tepki tweetini alıntılayan Dilipak, FETÖ’cülere af istedi.

Dilipak, şu paylaşımda bulundu:Kimse affetmek zorunda değil. Ama Affetmek erdemdir.Allah affedenleri sever. O af dileyenlere mağfired eder. Bizim Beraad kandilimiz var. Affedilmeyi ümid edenler, affedebilmeli de. Yusufun kardeşlerini affettiği gibi, Hz. Hamzanın katilini Resulullahın affettiği gibi. Taif örneği misal