TTB’den ‘normalleşme’ uyarısı: Yeni bir dalganın tekrarını getirir

Yayın tarihi: 21 Şubat 2021 Pazar 11:52 am - Güncelleme: 21 Şubat 2021 Pazar 11:52 am

1 Mart’tan itibaren il bazlı olarak normalleşme adımlarının atılması beklenirken Türk Tabipleri Birliği’nden uyarı geldi. Türk Tabipleri Birliği, “Her gün 100’e yakın insanımızı yitirdiğimiz bir süreçte ‘normalleşme’ adımlarının atılması yeni bir dalganın tekrarını getirir.” dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayıları artmaya devam ederken geçtiğimiz hafta kabine toplantısında normalleşme adımlarına ilişkin kararlar alındı. Karar doğrultusunda, 1 Mart’tan itibaren il bazlı olarak Kovid-19 salgınına karşı normalleşme adımları atılacak.

Sağlık Bakanlığı, bu kapsamda illerdeki vaka sayısı ve aşılama oranına dair risk derecelerini açıkladı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) de, Sağlık Bakanlığı’nın illerdeki vaka sayısı ve aşılama oranına göre atacağı normalleşme adımlarına ilişkin uyarıda bulundu. TTB’den yapılan açıklamada, “Her gün 100’e yakın insanımızı yitirdiğimiz bir süreçte ‘normalleşme’ adımlarının atılması yeni bir dalganın tekrarını getirir” denildi.

“Toplumsal bağışıklık için yeterli aşılamanın yapılmadığı, salgının henüz kontrol altına alınmadığı, mutant varyantların yayıldığı ve KOVID-19 nedeniyle her gün 100’e yakın insanımızı yitirdiğimiz bir süreçte ‘normalleşme’ adımlarının atılması yeni bir dalganın tekrarını getirir. Salgının yükü sadece belli bir kesime yüklenilmemelidir. Toplumsal düzeyde bulaşıcılığı önleyecek tedbirler alınırken sosyal devlet olanakları toplum yararına kullanılmalıdır.”

“42 İL YÜKSEK RİSK ALTINDA”

Yönetmen Güçlü Yaman’da Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı veriler doğrultusunda risk haritası hazırladı. Yaman tarafından hazırlanan harita şöyle: