TTB’den Boğaziçi direnişine destek: “Göğe bakalım”

Yayın tarihi: 2 Şubat 2021 Salı 3:39 am - Güncelleme: 2 Şubat 2021 Salı 4:01 am

Polisin slogan bile atmayan Boğaziçi öğrencilerini gözaltına almak için “Aşağı bak, toplu gezmek yok” dediği görüntülerin yayılmasının ardından #AşağıBakmayacağız etiketi Twitter’da gündem oldu. Bu direnişe bir destek de Türk Tabipleri Birliği’nden geldi.

#AşağıBakmayacağız etiketiyle paylaşım yapan, Türkiye Tabipleri Birliği (TTB), Boğaziçi öğrencilerine Turgut Uyar’ın Göğe Bakma Durağı şiiri ile destek verdi.

Prof. Dr. Melih Bulu’nun AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne Rektör olarak atanması kararının ardından başlayan direniş devam ediyor. Bugün polis 159 öğrenciyi darp ederek gözaltına aldı. Saat 21:40’ta Boğaziçi Kampüsü’ne giren yüzlerce polis, öğrencileri darp ederek gözaltına almaya devam ediyor.

Boğaziçi öğrencilerini gözaltına almak için “Aşağı bak, toplu gezmek yok” dediği görüntülerin yayılmasının ardından #AşağıBakmayacağız etiketi ile yüz binlerce tweet paylaşıldı. TTB de bu direnişe, Turgut Uyar’ın “Göğe Bakma Durağı” şiirinden bir dize ile destek oldu.

 

İşte TTB’nin o paylaşımı: