TTB’de seçim maratonu! Fincancı aday değil

Yayın tarihi: 24 Haziran 2024 Pazartesi 3:25 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2024 Pazartesi 3:26 pm

TTB’nin 76. Büyük Kongresi’nde yapılacak başkanlık seçiminde mevcut başkan Şebnem Korur Fincancı iki dönem başkanlık görevini yürüttüğü için aday olmadı.

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) 76. Büyük Kongresi 28-30 Haziran arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Abdülkadir Noyan Konferans Salon’unda Sıhhiye’de yapılacak. Yeni merkez konseyinin belirleneceği kongrede mevcut TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, iki dönem başkanlık yaptığı gerekçesiyle yeniden aday olmayacak.

Kongrenin ilk günü divan seçimi, gündemin okunması, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın açılış konuşması ile başlayacak.

HENÜZ LİSTE ÇIKMADI

Kongrenin ikinci günü ise çalışma, mali ve denetleme raporlarının okunması ve görüşülmesiyle devam edecek. İkinci gün ayrıca TTB’nin 2024-2026 dönemi için aday başvuruları alınacak. Üçüncü gün ise seçim yapılacak. Seçim, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası önündeki öğrenci kantininde yapılacak.

Mevcut TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 2 dönem başkanlık görevini yürüttüğü için bu dönem için başkanlık için aday olamayacak.

TTB seçimlerinde henüz yarışacak aday listesi ortaya çıkmadı.

Şebnem Korur Fincancı’dan Adnan Oktar belgeseli açıklaması

Kaynak: HABER MERKEZİ