TTB üç gün süren yağmurun ardından uyardı: Adıyaman’daki geçici yerleşimlerde salgın tehlikesi!

Yayın tarihi: 20 Kasım 2023 Pazartesi 12:01 pm - Güncelleme: 20 Kasım 2023 Pazartesi 12:01 pm

Adıyaman’da üç gün süren sağanak yağmur nedeniyle deprem bölgesindeki geçici yerleşim bölgelerinde salgın hastalık riski olduğu belirtildi.

Türk Tabipleri Birliği(TTB), 6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşanan Adıyaman’da üç gün boyunca etkili olan sağanak yağmur hakkında açıklamalarda bulundu.

Depremzedelerin yaşadığı geçici yerleşim bölgelerindeki altyapı problemlerinde dikkat çeken TTB, salgın hastalık riskinin arttığı uyarısında bulundu.

“KAMU OTORİTESİNİ ÖNLEM ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

TTB’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda şu ifadelere yer verildi:

Adıyaman’da üç gün boyunca süren sağanak yağış sonucu kent genelinde çok sayıda yol kapanmış, plansız-düzensiz biçimde kurulan ve usulüne uygun altyapı çalışmaları yapılmayan konteynır kentlerde su baskınları yaşanmış, çok sayıda konteynırda tavandan akıntılar olmuştur.

Depremzedeler gerek konteynırlarını su basmaması için engeller oluşturmaya çalışırken, gerekse de su baskınının önlenemediği konteynırlardaki tahliye işlemlerinde yalnız bırakılmıştır. AFAD’ın hazırlıksızlığı ve müdahale yetersizliği bir kez daha açığa çıkmıştır.

Deprem bölgesindeki birçok geçici yerleşim alanında örneklerini gördüğümüz eksiklikler ve sorunlar; su baskını, yangın, salgın hastalık risklerini büyütmektedir. Kamu otoritesini geçici yerleşim alanlarında gerekli önlemleri almaya, sağlıklı ve güvenli olmak koşuluyla kalıcı yerleşim alanlarının inşası çalışmalarını hızlandırmaya çağırıyoruz.”

Daha bitmedi! Meteoroloji’den sağanak ve kar fırtınası uyarısı… İşte il il hava durumu

Kaynak: TELE1