TSMC yonga seti üretimi için kesenin ağızını açtı

Yayın tarihi: 23 Haziran 2022 Perşembe 9:30 am - Güncelleme: 22 Haziran 2022 Çarşamba 7:05 pm

Teknoloji dünyasında rekabet günden güne artarken, yatırım için telaffuz edilen paralar adeta insanın aklını başından alacak türden.

Rekabet, teknoloji dünyasının vazgeçilmez bir unsuru. Hemen her alanda karşımıza çıkan bu olgu, son zamanlarda kendini özelikle yarı iletken üreticileri arasında gösteriyor. Bilindiği üzere bu alanda dünyanın tartışmasız bir numaralı ismi TSMC. Ancak Tayvanlı şirketin koltuğunu sarsabilecek güce ve potansiyele sahip tek rakibi ise Samsung.

 

Güney Koreli teknoloji şirketi, her ne kadar yarı iletken ve çip üreticileri içerisinde en büyük ikinci isim olsa da, piyasanın lider ismi olan TSMC ile arasındaki fark bir hayli fazla. İşte bu farkı kapatıp sektörde lider konuma geçmek isteyen Samsung, geçtiğimiz günlerde bu pazar için tamı tamına 355 milyar dolarlık yeni bir yatırım paketi duyurmuştu.

 

tsmc

Tabi en büyük rakibinin inanılmaz boyutlara ulaşan yatırım planları karşısında sessiz kalmak istemeyen TSMC’den cevapsa bugün geldi. Tayvanlı yarı iletken devi, yeni üretim tesisleri kurmak ve yeni süreçlere daha hızlı uyum sağlayabilmek için 120 milyar dolarlık yatırım bütçesi oluşturduğunu duyurdu.

 

İşin sadece bütçe ile olmadığını çok iyi bilen iki teknoloji devi de, aynı zamanda üretim süreçlerini geliştirmeye devam ediyor. Şu an için her iki şirkette de hakim olan süreç 3nm. Ancak gerek Samsung gerekse de TSMC çok daha performans odaklı ve verimli bir üretim süreci olan 2nm’ye bir an önce geçebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

NASA’nın Voyager uzay sondaları için yolun sonu gözüktü