TSK’den Irak’ın kuzeyine hava harekatı

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2024 Çarşamba 11:26 pm - Güncelleme: 3 Temmuz 2024 Çarşamba 11:26 pm

MSB, Irak’ın kuzeyine hava harekatı düzenlendiğini duyurdu. Açıklamada; mağara, sığınak, barınak, depo ve tesislerden oluşan 37 hedefin imha edildiği belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak’ın kuzeyine hava harekatı düzenlendiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek, Irak’ın kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı kapsamında, Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerindeki terörist hedeflerine hava harekatı düzenlendiği belirtildi.

Harekatla, mağara, sığınak, barınak, depo ve tesislerden oluşan 37 hedefin imha edildiği bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekat sırasında masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.”

MSB’den 3. Dünya Savaşı açıklaması: Her türlü senaryoya hazırız

MSB, Irak’ın kuzeyine hava harekatı düzenlendiğini duyurdu. Açıklamada; mağara, sığınak, barınak, depo ve tesislerden oluşan 37 hedefin imha edildiği belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ