TSK’dan Irak’ın kuzeyine harekât

Yayın tarihi: 24 Nisan 2021 Cumartesi 2:10 pm - Güncelleme: 24 Nisan 2021 Cumartesi 5:02 pm

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyinde bulunan Metina, Zap, Avaşin Basyan ve Kandil’e geniş çaplı bir kara harekatı düzenlediği bildirildi. Harekat merkezine bağlanan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, harekatın adının “Pençe-Şimşek” ve “Pençe-Yıldırım” olduğunu duyurdu.

TSK’nın Irak kuzeyinde PKK’ya yönelik kapsamlı bir harekat başlattığı belirtildi. Metina, Zap, Avaşin-Basyan ve Kandil’deki PKK hedeflerinin ateş altına alındığı açıklandı. Harekta F-16’larla birlikte topçu birlikleri, ileri üs bölgelerindeki ateş destek unsurları ve taarruz helikopterlerinin katıldığı belirtildi.

ERDOĞAN AÇIKLAMA

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hareket merkezine video konferans ile bağlandı. Askerlere seslenen Erdoğan, dün akşam başlatılan operasyonun adının “Pençe-Şimşek” ve “Pençe-Yıldırım” olduğunu duyurdu. “Amacımız sınırlarımızdaki terör varlığını ortadan kaldırmak” diyen Erdoğan, “bölgenin geleceğinde terör örgütüne yer olmadığını” kaydetti.

MSB: KOMANDOLARIMIZ KUZEY IRAK’TA

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı ise bir “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kahraman Komandoları, Kuzey Irak’ta” paylaşımını yaptı.