TSK’da emekliliğini isteyen 3 general belli oldu

Yayın tarihi: 20 Eylül 2021 Pazartesi 9:41 am - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 9:41 am

TSK’da istifa edip emekliliklerini isteyen üç generalin Tümgeneral Hakan Öztekin, Tuğgeneral Mustafa Enis Koç ve Tuğgeneral Orhan Akkurt olduğu belirtildi. Generallerin istifasını Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk değerlendirdi. Solmaztürk, İdlib, liyakat ve Hulusi Akar dönemi ordu yönetimine dikkat çekti. 

Sözcü yazarı Saygı Öztürk’ün işaret ettiği Türk Silahlı Kuvvetleri’nde istifa edip emekliliklerini isteyen üç generalin isimleri belli oldu.

Suriye’de görev yapan Tuğgeneral Metin Eştürk, Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir ve Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Ercan Çorbacı’nın istifalarına işaret eden Sözcü yazarı Saygı Öztürk, “Şu günlerde üç generalin de istifa dilekçesi verdiğini öğrendim. Ancak, dilekçe vermeleri onların ayrılacağı anlamına gelmesin. Genelkurmay bunları kabul etmeyebilir, bu nedenle isimlerini de yazmıyorum” ifadesini kullanmıştı.

Yaşanan bu istifaların ardından, biri Barış Pınarı Harekâtı komutanlarından olmak üzere, üç general daha görevlerinden istifa ve emeklilik için dilekçe verdi. Cumhuriyet’te yer alan habere göre; o generallerin adları ve görevleri şöyle:

*Barış Kalkanı Harekât Bölgesi Komutanlığı’ndan Tümgeneral Hakan Öztekin

*Bingöl 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Enis Koç

*8. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Akkurt

Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, askerlerin istifasını değerlendirdi. Üç noktaya dikkat çeken Solmaztürk, istifaların arkasında İdlib meselesi, orduda liyakatin azalması ve Hulusi Akar döneminde ordunun yönetim ikliminde olası bir zehirlenme olabileceğini vurguladı.

Solmaztürk şunları söyledi:

“Radikal dinci terör örgütlerinin hamiliğini yapmak büyük bir yük. Bunun böyle olduğunu oradakiler daha iyi biliyor. Bunun parçası olmak istememiş olabilirler. Asker için terörist ile oturup müzakere etmek zul.”

 

Beş general TSK’dan istifa etti… Aralarında İdlib’den sorumlu tümenin komutanı da var!