TSK partiler üstü mü yoksa muhalefet üstü bir kurum mu? – TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİ

Yayın tarihi: 4 Aralık 2020 Cuma 8:04 pm - Güncelleme: 25 Aralık 2020 Cuma 3:48 pm

Gökhan Kazbek’in sunduğu Türkiye’nin Gündemi programının konukları; CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, Gazeteci – Yazar Saygı Öztürk, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve İktisatçı Prof. Dr. Gökhan Çapoğlu oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi̇ Açıkel, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ile Mi̇lli̇ Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın 2018 yılında gerçekleşti̇ri̇len Afri̇n Operasyonu sırasında İnsansız Hava Araçları (İHA) kumanda merkezi̇ne gi̇rmesi̇ne i̇ti̇raz etmeyip CHP’li̇ Başarır’ın sözleri̇ni̇ hedef almalarını eleşti̇rdi̇.

Açıkel, “Bilal Erdoğan Afrin Operasyonu sırasında operasyon odasına girerek operasyonu izlemiştir. Bilal Erdoğan’ın ünvanı ve görevi nedir? O operasyon odasında bulunması hiçbir bakımdan açıklanamayacak birisi için, Genelkurmay Başkanı’nın da Milli Savunma Bakanı’nın da bu duruma itiraz etmesi gerekirken Ali Mahir Başarır’ın Tank-Palet fabrikasının özelleştirilmesine karşı ifadelerini cımbızlayarak seçmeleri büyük bir talihsizliktir. Eğer burada usul olarak, devlet adamlığı olarak bir şeye itiraz edilecekse Bilal Erdoğan’ın Afrin Operasyonu sırasında operasyon odasına girdiği zamanki alakasızlığına itiraz etmek gerekir” ifadelerini kullandı.

Arzu Çerkezoğlu açıkladı; Asgari ücret ne kadar olmalı?

Fethi Açıkel “Bugün başımıza gelenler dışa bağımlılıktan geliyor”

Saygı Öztürk “Askerin bu kadar siyasete karıştırılması doğru değil”