TSCM rakiplerine gözdağı verdi

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 11:00 am - Güncelleme: 10 Mayıs 2022 Salı 4:01 pm

Dünyanın en önemli yarı iletken üreticilerinden biri olan TSMC tarafından açıklanan ilk çeyrek verileri, bir hayli şaşırtıcı sonuçlara sahip.

TSCM gelir tablosu ile rakiplerine gözdağı verdi. Özellikle pandemi döneminde gelirlerini katlayan dünyanın en büyük yarı iletken üreticilerinden biri olan TSMC, 2022 yılına da oldukça iyi bir başlangıç yapmış gibi görünüyor. Tayvanlı şirket tarafından paylaşılan verilere göre, şirketin hemen her kategorideki gelirleri, önceki dönemlere göre artış göstermiş. En az artışın yaşandığı alan ise, akıllı telefonlar olmuş.

TSMC

Paylaşılan raporlara bakıldığı zaman, TSMC’nin önceki benzer döneme göre en yüksek gelir artışı yaşadığı iki kalem Yüksek Performanslı Bilgi İşlem (HPC) ve Otomobil yongaları. Otomobil yongalarının ne olduğu zaten malum ancak HPC’yi açıklayacak olursak, bu alanda kısaca dizüstü bilgisayarlar ve masaüstü bilgisayar için üretilen yongaların bulunduğunu söyleyebiliriz. İşin ilginç yanı, her iki kategoride de önceki dönemlere göre %26’şarlık bir gelir artışı yaşanmış.

Şirketin bu döneme kadar en önemli gelir kalemi olan akıllı telefon yongalarındaki artış oranı ise, yalnızca %1 ile sınırlı kalmış. İşte bu durum, 2022 yılının ilk çeyreği itibariyle TSMC’nin gelir tablosunun dağılımını da değiştirmiş.

Paylaşılan raporlara göre artık şirketin en önemli gelir kalemi, toplam içerisinde %41’lik paya ulaşan yüksek performanslı bilgi işlem yongaları olmuş. Akıllı telefon yongaları ise %40’lık payıyla ikinci sırada geliyor. Otomobil yongalarının toplam gelirler içerisindeki payı ise %5 düzeyinde.

Uzayda geçirilen süre astronotların beyin yapısını değiştiriyor