Trump’tan koronavirüs için ilaç açıklaması: Kullanılmaya başlandı

Yayın tarihi: 20 Mart 2020 Cuma 9:30 pm - Güncelleme: 20 Mart 2020 Cuma 9:38 pm

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs tedavisi için Hidroksiklorokin adlı ilacın hazır olacağını ve Ebola virüsüne karşı geliştirilen Remdesivir aldı ilacın koronavirüste de kullanılmaya başlandığını açıkladı.

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından yürütülen koronavirüse karşı ilaç ve aşı geliştirme çalışmalarına ilişkin ABD Başkanı Trump açıklamalarda bulundu.

Trump, FDA’in aşı ve ilaç için durmaksızın çalıştığını belirtti. FDA yetkilileri ise en kısa sürede güvenli ve etkili bir tedavi yöntemi bulunacağını belirtti.

YENİ İLAÇ AÇIKLAMASI

Trump, hidroksiklorokin adlı ilacın FDA tarafından onaylandığını ve ilacın reçete için hazır olacağını açıkladı. İlaçla ilgili “Çığır açıcı olabilir ya da olmaya bilir” diyen Trump, Kısa vadeli olarak diğer hastalıklar için onaylanmış ilaçların kullanımına bakıyoruz” açıklamasında bulundu.

Trump ayrıca Çinlilerin bugün açıkladığı, hiçbir yeni koronavirüs vakasının yaşanmadığı raporu için “Umarım doğrudur ama kim bilir” dedi.

REMDESIVIR DE KULLANILIYOR

Koronavirüsün neden olduğu Kovid-19 hastalığı ile mücadele için ABD’de kullanılan bir diğer ilaç ise remdesivir.

Remdesivir daha önce 10 binden fazla insanı öldüren Ebola virüsüne karşı geliştirilmişti. Virüsün yol açtığı hastalıkları tedavi eden ilaç Kovid-19’a karşı da kullanılmaya başlandı.