Trump’tan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın mektubuna yanıt

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2024 Çarşamba 4:05 pm - Güncelleme: 24 Temmuz 2024 Çarşamba 4:05 pm

ABD’ye gelen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yla görüşecek olan eski ABD Başkanı Donald Trump, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın mektubuna yanıt verdi.

Eski ABD Başkanı ve kasımdaki seçimler için Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump’ın Washington’da bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yla perşembe günü bir araya geleceğini bildirdi. Trump, görüşmeye ilişkin Social Truth hesabından bir mesaj paylaştı.

Netanyahu’yu Florida’da ağırlayacağını ifade eden Trump, “Benim ilk başkanlık dönemimde bölgede barış ve istikrar vardı. Abraham Anlaşmaları bile imzalanmıştı. Yine olacak” değerlendirmesinde bulundu.

MAHMUT ABBAS’IN MEKTUBUNA YANIT

Trump, Social Truth hesabından aynı zamanda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın kendisine gönderdiği ‘geçmiş olsun’ mektubuna verdiği yanıtı paylaştı. Abbas’ın mektubunun üzerine el yazısıyla “Teşekkür ederim, her şey güzel olacak” yazdı ve bunu sosyal medyadan “Cuma günü Bibi Netanyahu’yu görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum ve Ortadoğu’da barışa ulaşmayı daha da sabırsızlıkla bekliyorum!” notuyla paylaştı.

ABD Kongresi’nde “Özgür Filistin” sloganları! Yahudiler Netanyahu’yu protesto etti

Kaynak: TELE1