Trump’ın Twitter ve Facebook hesapları 12 saat boyunca paylaşıma kilitlendi!

Yayın tarihi: 7 Ocak 2021 Perşembe 5:09 am - Güncelleme: 7 Ocak 2021 Perşembe 5:09 am

Trump’ın Facebook ve Twitter hesapları 12 saat boyunca paylaşım yapmaya kilitlendi.

Trump, Kongrenin basılması ile ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bu olaylar, kutsal bir zaferin, çok uzun zamandır kötü ve adaletsiz davranılan müthiş vatanseverlerin elinden bu derece kabaca ve zalimce alındığı zaman yaşanan olaylar.” değerlendirmesinde bulundu. Mesajında itidal çağrısını yineleyen Trump, “Evinize sevgi ve barışla dönün. Bugünü de sonsuza kadar hatırlayın.” dedi.

MESAJLARI KALDIRDI

Facebook ve Twitter, Trump’ın yayımladığı ve protestoculara itidal çağrısı yaptığı video mesajını da platformdan kaldırdı. Trump’ın ifadelerinin gerginliği tırmandırma riski taşıdığı öne sürüldü.

12 SAAT BOYUNCA KİLİT

Sosyal medya devlerinden Twitter, ABD Kongresine düzenlenen baskının ardından Başkan Donald Trump’ın hesabını 12 saat boyunca kilitleyeceğini, ihlallerin devam etmesi durumunda ise hesabını askıya alacağını duyurdu. Twitter’dan yapılan açıklamada, başkent Washington’da bugün “görülmemiş ve devam eden şiddetin” ardından Trump’tan 3 paylaşımını kuralların ihlal edildiği gerekçesiyle kaldırması istendiği belirtildi. Trump’ın Twitter hesabının 12 saat kilitleneceği ifade edilen açıklamada, söz konusu paylaşımlar kaldırılmadığı ve ihlaller devam ettiği sürece hesabın askıya alınacağını bildirildi.