Trump’ın koronavirüs için önerdiği ilaç yüzünden üç kişi zehirlendi

Yayın tarihi: 23 Mart 2020 Pazartesi 4:53 pm - Güncelleme: 23 Mart 2020 Pazartesi 4:53 pm

Trump’ın, onaylı olmamasına rağmen koronavirüs tedavisi için önerdiği “klorokinin” isimli ilaç nedeniyle üç kişi zehirlendi.

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) onaylı olmamasına rağmen klorokinin Kovid-19 tedavisinde etkili olduğunu öne sürmüştü. Trump’ın konuşmasında FDA’nın bu ilacı onayladığını söylemesi tepki çekmiş; kurum hemen ardından bir düzeltme yayınlamıştı.

Trump’tan koronavirüs için ilaç açıklaması: Kullanılmaya başlandı

Trump’ın koronavirüs tedavisine iyi geldiğini öne sürdüğü klorokin isimli ilaç, Nijerya’da üç kişinin zehirlenmesine yol açtı. Nijeryalı yetkililer, Trump’ın sözlerinin ardından klorokin içen üç kişinin hastanede tedavi gördüğünü söyledi.

Duvar’ın CNN’den aktardığı haberine göre, Nijerya’nın başkenti Lagos’ta üç kişi bu ilacı aşırı dozda aldı. Bu kişiler hastaneye kaldırılırken, yetkililer koronavirüsüne karşı tedavi niyetine evde doktor gözetiminde olmadan bu ilacın kullanılmaması için resmi uyarıda bulundu.

Fransa’dan, ‘koronavirüs ilacı’ iddiası: Bu virüs ile başa çıkabilmek…

Nijerya’da Trump’ın açıklamalarının ardından çok sayıda kişinin klorokin stokladığı, ilacın fiyatının bazı yerlerde dört kat arttığı belirtiliyor.