Trump’ın kampanya ekibi Pensilvanya’da: Oylama sürecini gözlemlemek istiyoruz

Yayın tarihi: 5 Kasım 2020 Perşembe 8:02 pm - Güncelleme: 5 Kasım 2020 Perşembe 8:02 pm

ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Trump’ın kampanya yetkilileri Philadelphia’da “Oylama sürecini yasal olarak gözlemlemek istiyoruz” açıklaması yaptı.

Amerika’da başkanlık yarışı tüm hızıyla sürüyor. Başkanlık yarışında son saatlerde Demokratların adayı Joe Biden’ın üstünlüğü ortaya çıktı. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’ın kampanya yetkilileri Corey Lewandowski ve Pam Bondi, Pensilvanya eyaletindeki Philadelphia şehrinde oy sayımının devam ettiği Kongre Merkezi’ne giderek, “Oylama sürecini yasal olarak gözlemlemek istiyoruz. Sayımları durdurun” çağrısında bulundu.

OYLARIN SAYILDIĞI KONGRE MERKEZİNE GİRMEK İSTEDİLER

Trump’ın kampanya ekibinden Pam Bondi, içeri girmek için mahkeme izinleri olduğunu belirterek, “Oylama sürecini yasal olarak gözlemlemek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan ABD Başkanı Trump’ın ekibi dün Michigan ve Pensilvanya eyaletlerinde oy sayım işlemlerinin durdurulması için dava açmıştı. Bunun üzerine Pensilvanya Başsavcısı  Josh Shapiro “Kimsenin sayım sürecini durdurmasına izin vermeyeceğim” açıklamasını yapmıştı.