TELE1 ABD Temsilcisi Trump’ın evine yapılan baskını anlattı

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2022 Salı 10:16 am - Güncelleme: 9 Ağustos 2022 Salı 11:03 am

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın evine Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanları baskın yaptı. TELE1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat, “Trump devletin gizli belgelerini evine götürmekle suçlanıyor” dedi.

Başkanlığı döneminde devlete ait belgeleri evine götürmesi suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan Trump’ın evine FBI baskın yaptı.

TELE1 Washington Temsilcisi Yılmaz, Trump’ın evine yapılan baskının ayrıntılarını Tele1 ‘de yayınlanan Murat Taylan ile Gün Başlıyor programında anlattı.

“BUGÜNE KADAR HİÇBİR BAŞKANIN EVİ ARANMADI”

Bugüne kadar hiçbir başkanın evinin FBI tarafından aranmadığını ve durumun sürpriz olduğunu söyleyen Polat, “Trump başkanlığı kaybettikten sonra aleyhine davalar açıldı. Birçok dava var Trump’la ilgili. Bu davalar sadece mahkemelerde değil, Amerikan Kongresi’nde soruşturma komisyonları var” dedi.

Trump’ın diğer evlerinde de arama yapılacağını söyleyen Polat, “Bugünkü FBI’ın aramalarına neden olan konu bu. Florida’daki evindeki kasalarda yapılan arama Adalet Bakanlığı kararıyla oldu. Evine bir miktar gizli belgeleri götürmekle suçlanıyor ama konu çok net değil. Ne kadar belgeye ulaşıldı henüz net değil. Amerikan yasalarına göre hiçbir başkan evine gizli kayıtları, devlet kayıtlarını götüremez ya da yok edemez” dedi.

“TRUMP YENİDEN ADAY OLMAK İSTİYOR”

Trump’ın Başkanlık için tekrar aday olmak istediğini belirten Polat, “Trump’ın son günlerde yaptığı en önemli açıklamalardan bir tanesi de kendisini yeniden başkan adayı görüyor ve çalışmaları var. Şimdi yeni yazılı açıklama yapmış. Demokratların başkanlığını önlemeye çalıştığını söylüyor” diye konuştu. Polat, Trump’ın yeniden aday olması durumunda seçimleri kazanma şansının düşük olduğunu belirtti.

FBI Trump’ın evine baskın düzenledi