Trumpçı yüzbaşına soruşturma!

Yayın tarihi: 11 Ocak 2021 Pazartesi 9:10 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2021 Pazartesi 9:17 pm

Kuzey Carolina eyaletindeki Fort Bragg kışlasında görevli komutanlar, Başkan Donald Trump’ın Beyaz Saray’ın önünde düzenlediği mitinge, Kuzey Carolina eyaletinden katılanları yönlendiren 4. Psikolojik Harekatlar Grubu’nda görevli Yüzbaşı Emily Rainey’yi inceleyecek.

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletindeki Fort Bragg kışlasında görevli komutanlar, Başkan Donald Trump’ın Beyaz Saray’ın önünde düzenlediği mitinge, Kuzey Carolina eyaletinden katılanları yönlendiren 4. Psikolojik Harekatlar Grubu’nda görevli Yüzbaşı Emily Rainey’yi soruşturacak.

Soruşturma kapsamında, Rainey’in geçen haftaki Kongre baskınıyla ilişkisine odaklanılacak.

100’DEN FAZLA KİŞİYİ EYLEME GÖTÜRMÜŞ

Associated Press’e bir açıklama yapan Rainey, Moore County Özgürlük Vatandaşları adlı bir Kuzey Carolina protesto grubunun parçası olarak 100’den fazla kişiyi Washington DC’ye götürdüğünü doğruladı. Rainey, ordu kuralları içinde hareket ettiğini ve grubundaki hiç kimsenin hukuka aykırı bir eylemde bulunmadığını belirtti.

“Moore Bölgesi Halkı İçin Özgürlük” adlı grubun 100 üyesini “seçim sahtekarlığına karşı çıkmak” ve Trump’ı desteklemeleri için Washington’a yönlendirdiğini söyleyen Rainey, grubun mitinge katıldığını ancak aralarından Kongre binasına giren olup olmadığını bilmediğini açıkladı.

Rainer, gruptakilerin Washington DC’de sokağa çıkma yasağı başlamadan önce otobüslerine bindiklerini aktardı. Rainey, “Sivil vatandaştım ve her şeyi haklarım sınırlarında doğru yaptım.” dedi.

Gruptakilerin barışsever ve yasalara uyan kişiler olduğuna işaret eden Rainer, Trump’ın mitingine katıldığını ve ordu yetkilisi olduğunu belirtmediğini söyledi. Rainer, Washington’a gitmeden önce ve Fort Bragg’e döndüğünde üslerini konuyla ilgili bilgilendirdiğini ifade etti.

”KONGRE’YE BASKIN YAPMADIK”

30 yaşındaki Yüzbaşı Emily Rainey, Washington DC’ye gitme planları konusunda tamamen açık sözlü olduğunu söyledi ve grubunun Kongre Binası’na baskın yapmadığında ısrar etti.

Birinci Özel Kuvvetler Komutanlığı sözcüsü Binbaşı Daniel Lessard’a göre Rainey’in, Fort Bragg’daki 4. Psikolojik Operasyonlar Grubunda görev yaptığını, PSYOPS olarak bilinen grubun ise Amerikan düşmanlarının duygularını, karar alma mekanizmalarını ve eylemlerini şekillendirmede görevli olduğunu açıkladı.