Trump’a yönelik tepkiler büyüyor: Demokrat liderden ‘görevden alınsın’ çağrısı

Yayın tarihi: 7 Ocak 2021 Perşembe 9:56 pm - Güncelleme: 7 Ocak 2021 Perşembe 9:56 pm

ABD’de Kongre Binası’nın Trump destekçileri tarafından basılmasının ardından Senato Demokrat Lideri Schumer’dan Trump’ın görevden azledilmesine yönelik çağrı geldi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington DC’de Kongre Binası’nın basılmasına yönelik tepkiler devam ederken Senato Demokrat Lideri Chuck Schumer’den de açıklama geldi.

Schumer, 4 kişinin hayatını kaybettiği olayların ardından 25. maddenin yürürlüğe girmesi ve mevcut Başkan Trump’ın görevden azledilmesi için çağrı yaptı.

“BAŞKAN BİR GÜN DAHA GÖREVDE KALMAMALI”

Anayasanın 25. Maddesinin yürürlüğe girmesini isteyen Schumer, “Dün ABD Kongre Binası’nda yaşananlar, Başkan’ın kışkırttığı ABD’ye karşı bir ayaklanmaydı. Bu Başkan bir gün daha görevde kalmamalıdır” dedi.

25. MADDE NEYİ KAPSIYOR?

ABD Anayasası’nın 25. maddesi, Kongre’ye ya da kabineye başkanın görevini yerine getiremediği durumda müdahale yetkisi veriyor. Madde, başkan yardımcısı ve üst düzey yetkililerin başkanın görevini yerine getiremediği yönünde bildirimde bulunabileceğini belirtiyor. Bu aşamada da başkan yardımcısı görevi başkan vekili olarak devralıyor.

Ve Joe Biden resmen ABD Başkanı oldu

ABD’de Trump’tan darbe kalkışması! Sokağa çıkma yasağı ilan edildi: 4 ölü