Trump’a suikast girişimi sonrası Biden: Şiddetin normalleşmesine izin veremeyiz

Yayın tarihi: 15 Temmuz 2024 Pazartesi 6:14 am - Güncelleme: 15 Temmuz 2024 Pazartesi 6:14 am

Haber: Yılmaz Polat

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’daki çalışma odası Oval Ofis’ten ulusa seslenerek, ‘ şiddetin normalleşmesine izin veremeyiz’ dedi.

Ülkedeki siyasi söylemin çok kızıştığını söyleyen Biden, ‘Bunu sakinleştirmenin zamanı geldi. Hepimizin bunu yapma sorumluluğu var’ şeklinde konuştu.

Donald Trump’a suikast girişiminde 2 ölü! İşte saldırıda kullanılan silah

Biden şöyle devam etti:

‘Siyaset asla gerçek bir savaş alanı olmamalı, Tanrı korusun, bir öldürme alanı olmamalı. Amerika’da farklılıklarımızı sandıkta çözeriz, kurşunlarla değil. Amerika’yı değiştirme gücü her zaman halkın elinde
olmalı, potansiyel bir suikastçının elinde değil.’

6 Ocak 2021’de Kongre Binası’na yapılan saldırı ve son yıllardaki bir dizi şiddet içeren siyasi eyleme atıfta bulunarak, ‘Pennsylvania mitingindeki güvenlik ve olayların bağımsız bir incelemesini emrettiğini ve neyin yanlış gittiğini belirlemek için emir verdiğini’ bildirdi.

Biden, ‘Bir suikast girişimi, bir ulus olarak savunduğumuz her şeye aykırıdır – her şeye. Bu, bir ulus olarak kim olduğumuz değil. Bu Amerika değil ve bunun olmasına izin veremeyiz’ dedi.

ABD Başkanı, Amerikalılara bir araya gelmeleri çağrısında bulunarak, ‘birlik, en ulaşılması zor hedeftir, ancak şu anda bundan daha önemli hiçbir şey yok’ şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ