Trump’a suikast girişimi! İşte 20 yaşındaki saldırgan Thomas Matthew Crooks

Yayın tarihi: 15 Temmuz 2024 Pazartesi 8:34 am - Güncelleme: 15 Temmuz 2024 Pazartesi 1:31 pm

Haber: TELE1 Dış Haberler

Eski ABD Başkanı ve Başkan Adayı Donald Trump’a düzenlenen suikast girişimi dünyanın gündeminden düşmüyor. Suikast girişimini gerçekleştiren ise Thomas Matthew Crooks isminde 20 yaşında bir genç. Soruşturma devam ederken detaylar ortaya çıkıyor.

Kasımdaki seçimler için Cumhuriyetçilerin ABD Başkan adayı Donald Trump’a, Pensilvanya’da düzenlediği miting sırasında suikast girişimi düzenlendi. Miting sırasında birden fazla silah sesi duyulurken, kurşunlardan biri Trump’ın sağ kulağını sıyırdı.

Saldırgan, 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks. Crooks olay yerinde öldürüldü. Güvenlik yetkilileri, Crooks’un mitingin güvenlik alanı dışındaki, kürsüye yaklaşık 120 metre uzaklıktaki bir binanın çatısından ateş açtığının tespit edildiğini açıkladı.

Saldırının ardından başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturmayı hem Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI hem de Gizli Servis yürütüyor. Soruşturma İç Terörizm ve Suikast Girişimi kapsamında yürütülüyor. Saldırganın saldırıyı tek başına yaptığı ifade ediliyor.

CUMHURİYETÇİ AMA DEMOKRAT GÖRÜŞLÜ KURUMA BAĞIŞ YAPMIŞ

Crooks’un, partinin başkan adayı olmasını istedikleri kişiye üyelerin oy verebildiği kapalı ön seçimlere katılmayı sağlayan sistemde Cumhuriyetçi olarak kaydı tespit edildi.

Crooks’un, Pensilvanya’nın seçmen veri tabanında Cumhuriyetçi olarak yer almasına rağmen, 2021’de 17 yaşındayken “Progressive Turnout Project” adında Demokrat görüşlü siyasi eylem komitesine 15 dolar bağış yaptığı ortaya çıktı.

FBI, saldırganın sosyal medya hesaplarını, kullanılan silahı ve DNA kanıtlarını inceledi. Crooks’un sosyal medyada ‘tehdit’ oluşturabilecek herhangi bir paylaşımına rastlanamazken, akıl sağlığında olumsuzluğa işaret eden herhangi bir raporsa bulunamadı.

Donald Trum saldırıda kulağından yaralandı

OTOMOBİLİNDE PATLAYICI MADDE BULUNDU

Saldırganın otomobilinde patlayıcı madde bulundu. Patlayıcılar inceleme için laboratuvara götürüldü.

Tedavisinin ardından New Jersey’deki evine geçen Donald Trump ise Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi için Wisconsin eyaletinin Milwaukee kentine gitti.

Trump’ın suikast girişiminde akılalmaz güvenlik açığı

Kaynak: TELE1