Trump’a destek eridi! Seçimlere sayılı günler kala rakamlar dibi gördü…

Yayın tarihi: 5 Haziran 2020 Cuma 3:44 pm - Güncelleme: 5 Haziran 2020 Cuma 5:52 pm

ABD Başkanı Donald Trump, hem yeni tip koronavirüs hem de George Floyd gösterileri nedeniyle göreve geldiğinden bu yana en zor zamanlarını yaşıyor. ABC ve Ipsos’un ortak yaptığı ankete göre de Trump’a olan halk desteği giderek düşüyor. Başkan Trump’ı koronavirüsü yönetmekte başarılı bulanların oranı yüzde 39, Floyd olaylarında ise yüzde 32’de kaldı.

Koronavirüsün en çok vurduğu ülke olan ABD bir yandan salgınla boğuşurken, diğer yandan George Floyd’un ölümü sonrası başlayan gösteriler ülkenin dört bir yanını sardı.

Floyd’un polis şiddetine maruz kalarak hayatını kaybetmesi ırkçılık tartışmalarını zirveye çıkarırken, korona salgınında da hem vaka hem de ölü sayısında birinci sırada yer alınması ABD Başkanı Donald Trump’ın uykusuz geceler geçirmesine sebep oluyor.

Göreve geldiği günden bu yana azledilme süreci dahil pek çok zorluk atlatan Trump, belki de en sıkıntılı günlerini görev süresinin sonlarına geldiği bu dönemde yaşıyor. Kasım 2020’deki seçimlerde ikinci kez seçilme planları yapan Trump’a olan destek ise oldukça tartışmalı bir noktaya geldi.

10 KİŞİDEN 6’SI ONAYLAMIYOR

ABC kanalı ve Ipsos araştırması şirketi, Donald Trump’ın koronavirüs ve George Floyd olaylarında süreci nasıl yönettiğine dair bir anket çalışması gerçekleştirdi. Trump’ın koronavirüsü nasıl yönettiği şeklindeki soruya ankete katılanların yüzde 60’ı başarısız yanıtını verirken, destek verenler yüzde 39’da, çekimserler ise yüzde 1’de kaldı. Böylelikle her 10 Amerikan vatandaşından 6’sı Trump’ın politikalarını onaylamıyor.

FLOYD’DA KARNE DAHA ZAYIF

Anketteki bir diğer soru ise Floyd olaylarıyla ilgili oldu. Trump’ın karnesi burada daha da zayıflarken, ankete katılanların yüzde 32’si ‘Başkan’ın olaylara yaklaşımını başarılı, yüzde 66’sı başarısız buldu. Yüzde 2’lik kesim ise çekimser kaldı.

Kendisine olan desteği rakamlarla ortaya koymayı seven ABD Başkanı Donald Trump’ın söz konusu araştırmayla ilgili yapacağı yorum merakla bekleniyor.

Berat Albayrak pembe tablo çizmeye devam etti

Tüm kurallar değişti! İşte yeni koronavirüs önlemleri…