Trump yenilgiyi kabullenemiyor: Bu seçimleri geri döndürmeliyiz

Yayın tarihi: 26 Kasım 2020 Perşembe 1:30 am - Güncelleme: 26 Kasım 2020 Perşembe 1:32 am

Başkanlık seçimlerinde hile yapıldığı iddialarını sürdüren Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, “Bu seçimleri geri döndürmeliyiz. İhtiyacımız olan tek şey, bizi düzgünce dinleyen yargıçlar.” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 3 Kasım’da düzenlenen ve kesin olmayan sonuçlara göre Demokrat aday Joe Biden’ın kazandığı başkanlık seçimlerine ilişkin tartışmalar devam ediyor. Son olarak seçim sonuçlarını kabullenmeyen ve seçimlerde hile yapıldığını iddia eden mevcut Başkan ve Cumhuriyetçilerin Başkan adayı Donald Trump “Bu seçimleri geri döndürmeliyiz.” dedi.

Trump, Pennsylvania eyalet meclisindeki ‘seçimlerdeki usulsüzlük’ iddialarına ilişkin düzenlenen oturuma telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu.

“KRİTİK EYALETLERDE HAKSIZLIK YAPILDI”

Başkanlık seçimlerinde “asıl kazananın kendileri olduğuna” yönelik iddialarını sürdüren Trump, “Tüm kritik eyaletlerde bize haksızlık yapıldı. Bu seçimlerde, büyük oranda yolsuzluk yapıldı.” dedi.

“DEMOKRATLAR BU SEÇİMLERİ KAYBETTİ”

Seçim sürecinin henüz bitmediğini ve hukuki yollarla kullanılan oyların sayılması durumunda kazananın kendileri olduğunun ortaya çıkacağını vurgulayan Trump, “Demokratlar, bu seçimleri kaybetti. Seçimde hile yaptılar.” değerlendirmesinde bulundu.

Trump, seçim sonuçlarına itiraz için açtıkları davalarda da kendilerine haksızlık edildiğini savunarak, “Bu seçimleri geri döndürmeliyiz. İhtiyacımız olan tek şey, bizi düzgünce dinleyen yargıçlar.” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

ABD’de 3 Kasım’da yapılan 59. Başkanlık seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre, 306 delegeyle Biden kazanmış, Trump ise 232 delegede kalmıştı. Seçimlerde ‘hile olduğunu’ iddia eden Trump, seçim sonuçlarını kabul etmediğini açıklamış ve hukuki yollara başvuracağını belirtmişti.