Trump X’e yıllar sonra sabıka kaydı fotoğrafıyla geri döndü

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2023 Cuma 10:50 am - Güncelleme: 25 Ağustos 2023 Cuma 10:50 am

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, eski adıyla Twitter olan X platformunda 2.5 yıl aradan sonra yaptığı ilk paylaşımda “Seçimlere müdahale. Asla teslim olmayın!” yazılı sabıka fotoğrafı ile bağış toplama sayfasına yönlendiren bir link yer aldı.

“Doğru zamanda” platforma geri dönmeyi planladığı belirtilen eski ABD Başkanı Donald Trump, eski adı Twitter olan X sosyal medya platformuna geri döndü.

En son 8 Ocak 2021’de paylaşım yaptığı X’e geri dönen Trump, ilk paylaşımında “Seçimlere müdahale. Asla teslim olmayın!” yazılı sabıka fotoğrafı ile bağış toplama sayfasına yönlendiren internet sitesinin linki yer aldı.

GEORGIA’DA TESLİM OLMUŞTU

Trump, Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarına müdahalede bulunduğu suçlamasıyla hazırlanan iddianame kapsamında teslim olmuştu. Bu dava kapsamında 200 bin dolar olarak belirlenen kefalet bedelini ödeyen Trump, yaklaşık 20 dakika içinde hapishaneden ayrılmıştı.

Trump’ın teslim olduğu sırada tutuklama dosyası için ilk kez sabıka fotoğrafı çekilmişti. Bu uygulama, ülke tarihinde bir ABD başkanı için ilk olma özelliğini taşıyor.

Trump teslim oldu! İşte sabıka fotoğrafı