Trump, var olmayan ‘Domuzlar Körfezi Ödülü’nü aldığını iddia etti!

Yayın tarihi: 14 Eylül 2020 Pazartesi 5:30 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2020 Pazartesi 5:30 pm

ABD Başkanı Donald Trump, pazar günü Kübalı Amerikalılar’dan “son derece onurlu” Domuzlar Körfezi Ödülü aldığını açıkladı. Domuzlar Körfezi gazileri ise Trump’a ödül verilmediğini, ziyareti sırasında yalnızca rozet hediye edildiğini belirtti.

Domuzlar Körfezi Çıkarması, 1961 yılında ABD’nin desteğini arkalarına alan sürgündeki Kübalılar’ın, Fidel Castro rejimini yıkmak için gerçekleştirdikleri başarısız bir işgal girişimi. Bu girişimin ardından, ABD- Küba ilişkileri daha da kötüleşmişti.

Trump ilk defa, kendisine verilmeyen ya da zaten hiç var olmayan bir ödülü aldığını söylemiyor. Gerçekte olmayan Domuzlar Körfezi Ödülü’nü aldığını iddia eden Trump’ın bazı golf kulüplerinde, kendisinin yer aldığı bir Time dergisi kapağını sergilettiği biliniyor. Ayrıca, Michigan eyaletinde defalarca “Yılın Adamı” seçildiğini de iddia ediyor.

Ödül almamış olsa da Domuzlar Körfezi Gazileri Derneği’nin desteğini alan Trump,”Hepimizi birleştiren özgürlük ve özgürlük değerleri için savaşıyordunuz. Seçimlerimizde de söz konusu olan değerlerin aynısı” dedi.

Demokratlar arasında, önemli bir seçim bölgesi olan Florida eyaletinde ve Nevada da dahil olmak üzere diğer çekişmeli eyaletler arasında Trump’ın kazanacağına dair endişeler artıyor. Trump 2016 yılında Florida’da Hillary Clinton‘ı yenmişti.

New York’un eski belediye başkanı ve Demokratlar’ın başkan aday adayı olan Mike Bloomberg, Donald Trump’a kişisel nakit akışını engellemek ve erken oylamada kesin bir zafer elde etmek amacıyla Florida’da Demokrat aday Joe Biden‘ı desteklemek için en az 100 milyon dolar harcayacak.

Washington Post‘a konuşan Bloomberg’in danışmanı Kevin Sheekey, “Oylama 24 Eylül’de Florida’da başlıyor, bu nedenle o eyalete hızlı bir şekilde gerçek sermaye enjekte etmemiz lazım. Mike, Florida’ya yatırım yaparak kampanya kaynaklarının ve Demokratlar’ın kaynaklarının diğer eyaletlerde, özellikle Pensilvanya’da kullanılmasına izin vereceğine inanıyor” dedi.