‘Ülkeyi kapalı tutamayız, yoksa açacak bir ülke bulamayabiliriz’

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2020 Pazartesi 8:57 am - Güncelleme: 4 Mayıs 2020 Pazartesi 9:01 am

ABD Başkanı Donald Trump, Fox News’e açıklamalarda bulundu. Lincoln Anıtı’nda konuşan Trump, “Bu yıl bitmeden bir aşının geliştirileceğine çok eminiz” dedi.

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen ABD’nin Başkanı Donald Trump, Lincoln Anıtı’nda Fox News’e konuştu. Koronavirüsü karşı geliştirilen aşı ile ilgili açıklamalarda bulunan Trump, umut verici adımlar atıldığını söyledi.

‘Kanıt gördüm’ diyen Trump’a Beyaz Saray’dan yalanlama

Trump, “Bu yılın sonunda bir aşı geliştireceğimize eminim” ifadesini kullandı. Kendi sağlık danışmanlarından oluşan ekibinden önce hareket ettiğini söyleyen ve bazı açıklamalarının huzursuzluk yarattığını bildiğini söyleyen Trump, “Doktorlar bana, ‘Bunu söylememelisin’ diyorlar fakat ben ne istiyorsam onu söylerim” dedi.

Trump birçok şirketin aşı için uğraştığını da dile getirirken, “Birçok şirket aşıda sona yaklaşmak üzere” iddiasını da ortaya attı.

Trump: Virüsün laboratuvardan çıktığına dair kanıtlar gördüm

“ÖLÜ SAYISI 100 BİNİ BULUR”

Öte yandan ABD Başkanı yönetiminin koronavirüsle mücadelesinde başarılı olduğunu da öne sürdü. Trump, daha önce 65 bin insanın koronavirüsten öleceğini söylerken dün yaptığı açıklamada ise “80.000 ile 90 bin arasında” insanın ölebileceğini dile getirerek 100 bine çıkabileceğini söyledi.

Trump, ‘dezenfektan enjektesi’ açıklamasını böyle savundu

“AÇACAK BİR ÜLKEMİZ OLMAYACAK”

Trump, “Bu başarılı olmamızın nedenlerinden biri tabi eğer 80 ile 90 bin arasında insanı kaybetmeye başarı denirse. Koronavirüse müdahalemiz koronavirüsteki sonucun daha yüksek çıkmamasının sebeplerinden biridir. Ekonomiyi açmaları gerektiğini tekrar vurgulayan ABD lideri, “Bir noktada ülkeyi açmalıyız. Birçok şey öğrendik. İnanılmaz bulaşıcılığını öğrendik. Ancak seçeceğimiz yok. Ülkeyi kapalı tutamayız. Yoksa açacak bir ülkemiz olmayacak” diye konuştu.

Trump, ABD’deki tahmini ölüm sayısını açıkladı: Umarım daha az insan ölür